Nová povinnost pořadatelů závodů

Na základě schváleného zákona č. 374 /2011 Sb., o záchranné zdravotnické službě jsou pořadatelé sportovních akcí od 1. 4. 2012 povinni ohlásit, v souladu s výše uvedeným zákonem, na místně příslušný krajský úřad – odbor zdravotnictví konání sportovní akce ČJF.

Aktualizace 29. 3. 10:00 HOD: Kontakty pro ohlášení akce hledejte na webových stránkách zdravotní záchranné služby vašeho kraje! Nikoli na webu v přiloženém dokumentu.

Aktualizace 23. 3. 14:30 HOD: Pozor změna - závody hlaste přímo na Záchranné složky!

Během tohoto týdne se ozvali pracovníci některých KÚ po zveřejnění informace o ohlašování závodů. ČJF tuto informaci o povinnosti ohlašovat akce na KÚ obdržel od Bc. Bendy (viceprezidenta Komory záchranářů ZZS) a materiál pomáhal v pondělí D. Denkové spoluvytvářet. Bc. Benda byl autorem pozměňovacích návrhů pro sněmovnu, ovšem ukázalo se, že jeho pozměňovací návrh nakonec platit nebude. Platí ale stále, že pořadatelé musí akce hlásit, ovšem nikoli na KÚ, ale přímo na Záchrané složky. Omlouváme se za komplikace, které tímto případně vznikly, ale informaci, kterou jsme dostali přímo z vedení oborové komory nás nenapadlo nijak zpochybňovat. V příloze najdete aktualní info k ohlašování akcí.

Původní znění článku:

Dle konzultace se zástupcem Komory záchranářů ZZS České republiky je místně příslušným krajským úřadem takový krajský úřad, v jehož působnosti se sportovní akce ČJF bude pořádat.

Ohlášení by mělo být odesláno 30 dní před prvním dnem konání sportovní akce ČJF a to v takové podobě, aby byl pořadatel schopen splnění povinnosti ohlášení prokázat.

Upozornění:
Ohlašovací povinnost je potřeba splnit i v případě, že je podle PJS povinné mít na akci sanitní vůz po celou dobu konání akce.

Do ohlášení je potřeba uvést:

název akce včetně stručného popisu
pořadatele akce
kontaktní osoba včetně telefonického spojení
místo akce
termín akce (od – do)
předpokládaný počet všech účastníků (jezdci, ošetřovatelé, trenéři, pořadatelé, funkcionáře při akci, diváci, apod.)

Nesplněním této povinnosti se pořadatel vystavuje odpovědnosti a to i včetně úhrady nákladů za výjezd záchranných složek.

Krajské úřady lze hledat na internetu:
http://www.firmy.cz/Instituce-a-urady/Samosprava/Krajske-urady?source=chint

Odkaz na internetové schránky ZZS:
http://www.komorazachranaru.cz

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.