Nový člen Asociace Českého skokového poháru

Zatímco start letošního ročníku Českého skokového poháru se nezadržitelně blíží, jeho organizátoři již hledí vpřed do příštího roku. Na posledním zasedání rozhodla valná hromada o rozšíření Asociace ČSP o dalšího člena.

Třináctým členem Asociace Českého skokového poháru, složené z pořadatelů jednotlivých kol, se stal JS Jítravský Dvorec. Valná hromada se nadále usnesla, že první Velkou cenu Jítravského Dvorce zařadí do Českého skokového poháru v roce 2023. 

Jezdecký areál v Jítravském Dvorci leží v malebné krajině na úpatí Lužických hor, pod nejsevernějším vrchem pohoří Ještědu ve vesničce Jítrava. Nově vybudovaný stylový jezdecký areál je citlivě zasazen do krajiny a jeho moderní sportovní plochy přímo vybízejí k pořádání jezdeckých akcí vysoké úrovně. Od svého vzniku v roce 2019 se zaměřuje na výcvik drezurních i parkurových koní a koní do zápřahu. 

Celá farma má rozlohu 300 hektarů, v nichž je část využívaná jako výběhy pro koně čisté španělské rasy Pura Raza Espanola chované v hřebčíně Jítrava. Kromě koní se na zdejší biofarmě pasou také ovce plemene Romney Marsch a hovězí skot Aderdeen-Angus, jejichž maso společně se zvěřinou z okolních lesů lze ochutnat jak v místní stylové restauraci, tak i v pivnici. Jítravský Dvorec nabízí ubytování v apartmánech a moderní wellnes, milovníkům koní a jezdeckého sportu zde zajisté nebude nic chybět. Ba naopak, Velká cena Jítravského Dvorce má již dnes potenciál zařadit se mezi nejlepší akce Českého skokového poháru v roce 2023.

Letošní ročník odstartuje již za necelý měsíc, 28. Dubna Velkou cenou Hořovic. Veškeré informace, výsledky a průběžné žebříčky všech soutěží naleznete webu Českého skokového poháru www.ceskyskokovypohar.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.