O Jarní všestrannost je opět velký zájem

Pardubice, 15. dubna 2015 – O nastávajícím dubnovém víkendu se v Pardubicích uskuteční soutěže Jarní všestrannosti. Jejich součástí je i kvalifikace na Zlatou podkovu, jejíž jubilejní padesátý ročník startuje právě na východočeském závodišti. Zájem mezi startujícími je tak veliký, že některé soutěže budou zahájeny už o den dříve.

V rámci dubnové Jarní všestrannosti bylo vypsáno devět soutěží, kromě vrcholu v podobě Zlaté podkovy CNC* i několik úrovní hobby. A protože je o pardubické soutěže obrovský zájem, musí být drezurní a skokové soutěže hobby předsunuty už na pátek 17. dubna 2015. Ostatní soutěže budou zahájeny v sobotu 18. dubna, v neděli 19. dubna pak vše vyvrcholí terénními zkouškami. „Podobnou situaci jsme řešili už vloni. Velký počet přihlášek je sice pro nás trochu starost, ale především je to obrovská radost, že se účastníci soutěží všestrannosti do Pardubic rádi vracejí. Snažíme se jim k tomu připravovat stále lepší a lepší podmínky,“ neskrývá radost místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s. Michael Skalický. Oblíbené jsou na pardubickém závodišti především terénní zkoušky, které z části kopírují i trať legendární Velké pardubické. Tento dostih je sám také propojen se soutěžemi všestrannosti a to díky vítězi úplně prvního ročníku Zlaté podkovy. Vítěz tehdejšího finále Zlaté podkovy jménem Jalec totiž v roce 1970 absolvoval i Velkou pardubickou a se svým jezdcem Kamilem Kuchovským se umístil na čtvrtém místě. 

Kvalifikace na Zlatou podkovu se v Pardubicích konají od roku 2000, o dva roky později byly pardubické soutěže rozšířeny i o kategorie pony. V roce 2004 byly soutěže Zlaté podkovy rozděleny do dvou víkendů – první víkend se konaly kvalifikace na Zlatou podkovu pony a rámcové soutěže, další víkend byly dokončeny soutěže ostatní. Zpět do jednoho víkendu se Zlatá podkova vrátila v roce 2012. 

Jarní všestrannost 2015 se na pardubickém závodišti koná ve dnech 17. – 19. dubna. Areál závodiště je otevřen od ranních hodin. Vstupné na všechny soutěže je zdarma. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.