O víkendu na I. ročník Rakovnických soutěží chladnokrevných koní

V sobotu 18. června pořádá JS Brunnerová v obci Pšovlky závody chladnokrevných koní. V současné době je přihlášeno 12 soutěžících a přibližně 20 koní. „Jedná se o kvalifikační kolo středočeského kraje, proto většina soutěžících je z této oblasti, ale máme přihlášené i soutěžící ze západočeského kraje,“ komentovala organizátorka Jitka Vostrá. Favoritkou ve formanské jízdě je jednoznačně zatím Jana Míčová - Šůsová z Plzně se svými norickými klisnami Bajkou a Palmou. Všechny soutěže kromě soutěže č. 4 a 5 budou probíhat v náročném a nerovném terénu.

Premiéra Jezdecké stáje Brunnerová
V sobotu se v obci Pšovlky pod taktovkou JS Brunnerová uskuteční první ročník Rakovnických soutěží chladnokrevných koní. „Je to naše premiéra. Doposud jsme podobnou akci nikdy nepořádali a nemáme tedy příliš zkušeností, ale snažíme se, aby se akce vydařila, vše proběhlo hladce a všichni soutěžící i diváci byli spokojení a zase se rádi znovu přijeli do Pšovlk podívat,“ komentovala organizátorka Jitka Vostrá.

Připraven je také bohatý doprovodný program
V 10:00 proběhne zahájení celého klání. Jako první je na programu soutěž jednospřežní – formanská jízda, druhá ovladatelnost koně - jednospřeží. Po polední přestávce se ve 13:00 bude pokračovat soutěží v ovladatelnosti koně dvojspřeží a pak přijde na řadu těžký tah – jednospřežní a těžký tah dvojspřeží. Předpokládaný konec závodů nastane až mezi 17. a

18. hodinou. Pro diváky je totiž připravený bohatý doprovodný program zahrnující westernové vystoupení s kaskadérskými ukázkami a také džigitovka. Ukázky budou k vidění mezi jednotlivými soutěžemi v průběhu přípravy trasy na další soutěž a během přestávky. Po celou dobu konání závodů se mohou děti vozit na poníku a vyzkoušet si lukostřelbu.

Občerstvení je v areálu zajištěno a vstupné – na podporu bega sportu je dobrovolné.

Kontakt:

  • Jezdecká stáj Brunnerová, V Lukách 2160, 269 01 Rakovník
  • +420 737 338 115
  • +420 777 161 177
  • ebon5@seznam.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.