Oblastní mistrovství Karlovarského kraje je za námi

O prvním červencovém víkendu proběhly v Děpoltovicích parkurové závody a oblastní mistrovství Karlovarského kraje. Již druhé závody pořádané letos v tomto areálu provázelo příjemné počasí a účast se pohybovala okolo 50 jezdců v nižších soutěžích, v těch vyšších klesl počet na 20.

V nejvyšší soutěži, kterou byla skoková soutěž  ST**, obsadil první místo Jan Studnička s Goddness . Oblastní mistryní v kategorii dětí se stala Klára Šešulková na Lady, v kategorii juniorů zvítězila Miroslava Křivancová s Faraónem, druhé místo obsadil Martin Štorkán s Lucille, tito tři jezdci startovali za pořádající jezdecký klub. Mezi seniory se nejlépe vedlo Ivu Kočíkovi s Albanem z JK Kočík Stružná.

JK Pegas Děpoltovice připravil dobré podmínky pro závodníky i pro diváky, rozhodčí sbor pod vedením pana Víta Čmolíka pracoval kvalitně a rychle, rovněž stavitel parkurů Miroslav Kafuněk stavěl kurzy na vysoké úrovni, které vyhovovaly jezdcům i koním.

Všichni příznivci jezdeckého sportu si na své mohou přijít opět 9. a 10. srpna, kdy bude jezdecký klub Pegas Děpoltovice za velké pomoci města Nová Role pořádat III. Děpoltovické letní slavnosti s mezinárodní účastí. V sobotu od 9 hodin začnou probíhat skokové soutěže, od 10.00 začne doprovodný zábavní program, věnovaný hlavně rodinám s dětmi. Pro ně jsou připraveny atrakce (nafukovací skákadlo a kolotoč) a spoustu soutěží, které budou bohatě odměněny. Od 13:00 se o zábavu postará hudební skupina Červení panteři z Nové Role, kterou až do večerních hodin vystřídá skupina Walchaři (Daniel Půža - Žebrák). Současně na kolbišti budou probíhat skokové závody, v podvečer je připravena divácká soutěž jezdecký poker, kdy diváci mají možnost tipovat vítěze a vyhrát ceny v bohaté tombole (hlavní cena beránek a kozlík). Poslední sobotní soutěž je opět určena divákům - kostýmové skákání, v níž startující za doprovodu hudby musí co nejlépe pobavit diváky a o vítězi budou diváci hlasovat. Své umění předvedou členové skupiny historického šermu - Savioli. Večerní program pod širým nebem otevírá skupina Smokie revival a po ní následuje skupina Las Pegas, která diváky bude bavit až do 2. hodiny ranní. V neděli budou pokračovat skokové soutěže.

text: Helena Lahodná

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.