Odešel Wie Weltmeyer

Hannoverský plemenný hřebec a olympijský kůň Emmy Hindle, Wie Weltmeyer, byl 12. listopadu v 25 letech kvůli rychle se zhoršujícímu zdraví uspán. Narodil se v roce 1990 a odchován byl Volkerem Bachmannem. V roce 1993 vyhrál výkonnostní zkoušky hřebců v Medingenu. Jako mladý kůň měl všestrannou kariéru. Vyhrával skokové závody do úrovně L a drezurní úlohy M.

V roce 1996 vyhrál kvalifikaci na finále Bundesšampionátu s celkovým skóre 9,3 a ve finále 6 letých drezurních koní se umístil na třetím místě.

S jezdkyní Emmou Hindle byl nominován do britského týmu na olympijské hry v Sydney v roce 2000. Byl to její první mezinárodní kůň Grand Prix, s kterým se dále účastnila dvou drezurních mistrovství Evropy (2003, 2005), jednoho finále Světového poháru (2004) a také olympijských her v roce 2004 v Aténách. Do důchodu odešel Wie Weltmeyer v roce 2006 a téměř deset let si užíval volnosti na pastvinách. Jeho nejslavnějším potomkem je Wie Atlantico, člen španělského olympijského týmu z roku 2008 a britského medailového týmu Světových jezdeckých her v roce 2010.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.