Odešli dva legendární koně

Nedávno svět opustili dva významní sportovní koně. Olympijský medailový kůň kanadského jezdce Ian Millara, holštýnský valach In Style (Acord II x Lord), byl uspán ve věku 20 let. Ve věku 33 let odešel také legendární Quito de Baussy (Jalisco B x Prince du Cy). Více v článku.

In Style byl uspán 27. září po několika letech, kdy si užíval důchod. Jeho poslední dny trávil na louce mezi svými klisnami. Importován byl z Holandska v roce 2003 a v roce 2008 na olympijských hrách v Pekingu v sedle s Ian Millarem pojistili stříbrnou medaili družstvu Kanady - první týmovou medaili po 40 letech.

Legendární Quito de Baussy (Jalisco B x Prince du Cy) se zapsal v sedle s Ericem Navetem do historie vítězstvím v jednotlivcích i v družstvech na mistrovství světa v roce 1990. Následující rok se stal i evropským šampionem. V roce 1992 obsadil hřebec bronzovou příčku na olympijských hrách, stejnou příčku pak v družstvech na ME 1993 a stříbrnou příčku na mistrovství světa v roce 1994. Quito de Baussy nebyl jen dobrý sportovní kůň, ale i dobrý otec.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.