OH 2016 Rio de Janeiro všestrannost: Zlato pro Francii, pro Junga obhajoba a týmové stříbro

Od 5. do 21. srpna 2016 budou v brazilském městě Rio de Janeiro probíhat olympijské hry s jezdeckými disciplínami skoky, drezura a všestrannost. Na koho se můžete těšit v soutěžích všestrannosti? V srpnovém Jezdectví najdete televizní program všech jezdeckých olympijských soutěží! / Překážky v krosu / Startovní listiny / Německý Černý Petr / Náhradník v týmu Nového Zélandu / Výsledky po cross-country / Veterinární kontrola před parkurem / Zlato má Francie, na druhou příčku vyskočilo Německo a na třetí klesla Austrálie / Zlato obhájila dvojice Michael Jung a Sam, druzí Astier Nicolas a Piaf de B'neville (FRA) a třetí Phillip Dutton a Migthy Nice (USA) 

Startky a výsledky | Seznam jezdců

ZÁŘIJOVÉ JEZDECTVÍ - OH RIO PŘEHLEDNĚ

VÝBĚR TOHO NEJZAJÍMAVĚJŠÍHO! VYCHÁZÍ 31. 8. 2016!

on-line parkuru najdete na webu České televize, začíná v 15 hodin

 

Týmy: Zlato má Francie, na druhou příčku vyskočilo Německo a na třetí klesla Austrálie

Další pořadí: 4. NZL, 5. GBR, 6. NED, 7. BRA, 8. IRL, 9. ITA, 10. CAN, 11. SWE, 12. USA, 13. RUS

Jednotlivci: 1. Michael Jung a Sam (GER), 2. Nicolas Astier a Piaf de B'neville (FRA), 3. Phillip Dutton a Migthy Nice (USA)

9. 8. 20:15 HOD: Do druhého kola parkuru nastoupilo 25 nejlepších dvojic. Německá jezdkyně Sandra Auffahrt nechybovala a dojela tak s výsledkem 66,4 před Ingrid Klimke, která měla chybu na zadním břevnu jednom z oxerů a dojela s výsledkem 69,5. Dvě chyby měl Francouz Lemoine (69,6), Číňan Hua Tian chyboval na předposlední překážce, zdi a dojel s výsledkem 63,6. Stále tedy vedl Novozélanďan Mark Todd a Leonidas s 62 body. Tři chyby odpinkly Boyda dozadu na průběžné 10. místo (70,9). Čistý parkur po něm předvedl Australan Sam Griffiths a Paulank Brockagh a usadil se s výkonem 53,1 na špici. Bohužel až za něj se dvěma chybami posunul Clark Johnston (59,3), na C trojskoku chyboval další startující Phillip Dutton a Migthy Nice (USA), ovšem skóre stačilo na průběžnou vedoucí pozici (51,8). Christopher Burten a Santano (AUS), kteří byli po drezuře druzí a po krosu první, chybovali na předposlední zdi i na posledním skoku a dojeli s 53,60 body. I když předposlední startující měl kolizi na oxeru před trojskokem, kdy odskočili z dálky a přímo do skoku, jejich bodový zisk 6 tr. b. a celkových 48 znamenalo pro Francouze Astiera Nicolase a Piaf de B'neville druhé místo. Ano, jak správně tušíte, Michael Jung neponechal nic náhodě, dojel bez chyby a s výsledkem 40,90 v sedle Sama obhájil zlato z Londýna. Čtenáři Jezdectví již ví, jak to ten Michael dělá - právě letos jsme přinesli jeho zcela vyčerpávající rady pro trénink:-).

9. 8. 17:40 HOD: Parkur zcela zamíchal pořadím. Čisté jízdy vystřelily na první dvě pozice Francouze a Němce, na třetí klesla Austrálie.

9. 8. 15:55 HOD: Už 3 zcela čisté parkury - pro Německo, pro Francii i pro Velkou Británii...

9. 8. 15:25 HOD: První jízdu bez chyb na překážkách, jen se 4 tr. b. za čas, předvedla Gemma Tattersall. Domácá jezdec Ruy Fonseca padá...

 

9. 8. 14:35 HOD: Všichni předvední koně prošli druhou veterinární kontrolou.

9. 8. 13:13 HOD: Prošel celý italský tým. Zatím byl do hold boxu odeslán jen jeden, irský kůň (tým je zatím 9.)

9. 8. 13 HOD: Začala druhá veterinární přejímka. Zatím všichni prošli - včetně tří koní kanadského týmu a 4 toho francouzského.

 

8. 8. 20:50 HOD: Těžká terénní zkouška zamíchala pořadím. Pouze tři jezdci dokázali kros zajet bez trestných bodů za čas. Vedení se ujal australský jezdec Christopher Burton s koněm Santano II (37,60 b.). Druhé místo patří Michaelu Jungovi s koněm Sam FBW (40,90 b.), třetí pak Francouzovi Nicolasovi Astierovi s Piaf de b'Neville (42,00 b.).

Do vedení se tak posunuli Australané (150,30 b.) před druhým Novým Zélandem (154,80 b.) a třetí Francií (161,00 b.).

8. 8. Dnes je na programu cross-country. Britská rezervní jezdkyně Tina Cook říká: "Je to nejtěžší kurz, jaký jsem kdy na hrách viděla, těžší než v Hong Kongu nebo Londýně." Olympijský kros je na úrovni čtyřhvězdových soutěží, ačkoliv má lehce upravený formát. Jessica Phoenix z Kanady říká: "Není to čtyřhvězdová úroveň soutěže výškou překážek, ale spíše technicky." Optimální čas je stanovený na 10 minut a 15 sekund. Soutěž začíná od 15 hodin středoevropského času. Přímý přenos můžete sledovat zde.

7. 8. V čele i po druhé půlce drezur zůstává Brit William Fox-Pitt a Chilli Morning (37 b.), za ním zase žádná změna, ani v neděli nepředjel nikdo sobotní výkon Australana Christophera Burtona (37,6) a Santana (39,2). Na třetí místo se výkonem 39,2 vyhoupl Francouz Mathie Lemoine a Bart L. Vůbec Francouzi dnes jeli výborně (122,20) a jsou na druhém místě za Německem (122), za Francouzi následují Australané a Britové. Čtvrtá v jednoltivcích je po drezuře Ingrid Klimke a pátý Michael Jung.

Víte, že vloni se W. Fox-Pitt těžce zranil? Jeho návrat do sedla jsme spolu s celým světem sledovali v článku zde.

6. 8. 21:10 HOD: Výsledky po prvním dni drezur:

Jednotlivci: 1. W. Fox-Pitt a Chilli Morning, 2. Ch. Burton a Santano li, 3. M. Jung a Sam Fbw

Týmy: 1. Německo, 2. Austrálie, 3. Velká Británie

 

6. 8. 8:30 HOD: V týmu Nového Zélandu byl také povolán náhradník, místo Jocka Pageta a koně Clifton Lush nastoupí Tim Price a Ringwood Sky Boy. Nový Zéland je jedním z favoritů.

5. 8.

Černý Petr zůstal v německém družstvu na Andreasi Ostholtovi - ten bohužel nebude startovat, což mu oznámil trenér po veterinární přejímce, kterou zdárně se svým koněm absolvoval. Nasazeni jsou tedy M. Jung, J. Krajewski, S. Auffahrt a I. Klimke

 

Britský časopis Horse and Hound přináší na svých stránkách kompletní překážky v krosu. Již v sobotu začíná všestrannost první polovinou drezurních jízd!

O OH a kdo bude a nebude chybět píše i srpnové Jezdectví!

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.