Olympijský vítěz Dirk Hafemeister zemřel

Německá jezdecká veřejnost oplakává bývalého skokového jezdce Dirka Hafemeistera. Ten zemřel 31. srpna 2017 ve věku 59 let na srdeční selhání, jak informuje Německá jezdecká federace.

Jeho největším úspěchem byla zlatá olympijská medaile s německým týmem v roce 1988 na OH Seoul s klisnou Orchidee. V roce 1994 následovala také zlaté medaile s týmem na Světových jezdeckých hrách v Haagu, tenkrát sedlal P.S. Priamose. Hafemeister žil nejdříve v Hanau nedaleko Frankfurtu, věnoval se také trénování. Zanechal po sobě dvě dcery. „Dirk byl velmi veselý člověk s pozitivním přístupem k životu. Jeho smrt se nás velmi dotkla, opustil nás příliš brzy," vyjádřil se i prezident federace Breido Graf zu Rantzau.

Dirk se narodil v Berlíně roku 1958 jako syn podnikatele ve stavebnictví. Jezdeckému umění se vyučil také ve Warendorfu, kde v 80. letech trénoval. V roce 1982 ukončil studium jezdectví. Cestu do světové špičky si našel během pobytu u svého přítele a mentora Paula Schockemöhleho v Mühlenu, poté se osamostatnil a na konci 80. let vedl vlastní stáj Hafemeister. „Byl velmi přátelský a slušný, žil hlavně pro sport. Pro mě byl nejenom jeden z mých nejúspěšnějších žáků, ale i velmi dobrý přítel. Jeho odchod mě velmi zarmoutil," řekl Schockemöhle. 

Také česká veřejnost Dirka zná - letos s ním západočeská oblast uspořádala soustředění v Mariánských Lázních, které si všichni účastníci pochvalovali. 

Foto Martina Kůstková 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.