P.S.I. aukce 2015: Nejdražšími koňmi Stalognia a Fasine

Již po 36. proběhla v německém Ankum od 5. do 6. prosince světoznámá aukce P.S.I. (Performance Sales International). Celkem se představilo 26 drezurních a 52 skokových koní té nejvyšší kvality. Seznam koní najdete uvnitř článku. Aktualizace 7. 12. 18:10 HOD: Stalognia a Fasine se staly nejdražšími koňmi 36. ročníku. Podrobnosti uvnitř.

Seznam drezurní koní

Seznam skokových koní

 

Stalognia a Fasine se staly nejdražšími koňmi 36. aukce P.S.I., která se konala 6. prosince v Ankum. Paul Schockemöhle a Ullrich Kasselmann připravili další výbornou kolekci skokových a drezurních koní. Celkově dražba vydělala 17795000 eur.

Šestiletá klisna Stalognia (Stakkatol x Chacco-Blue) se nakonec stala nejdražším skokovým koněm celé aukce P.S.I. 2015. Zákazník z Francie zaplatil 1,7 milionů eur. Nejdražším drezurním koněm se stala oldenburská klisna Fasine. Ve třech letech nominovaná na Nejlepší Oldenburskou klisnu, v šesti letech nejlepší drezurní kůň Německa. Vyhrála v sedle s jezdkyní Paula Schockemöhleho, Isabel Freese, Mistrovství šestiletých koní se senzačním skóre 9,3. Prodána byla za 1,3 milionu eur. Ihned po prodeji ale současný vlastník, hřebčín v Beyernu oznámil, že Isabell Freese bude nadále Fasine jezdit.

Stalognia (Stakkatol x Chacco-Blue)


Třetím nejdražším koněm, prodaným za 900000 eur se stala dcera Chacco-Blue, Chacco's Girl, katalogové číslo 50. Za zmínku stojí také hnědý hřebec Sean Connery, který byl prodán za 850000 eur. Připravován bude v Luxembourgu pro budoucí mistrovství.

Skokoví koně byly celkově prodáni za 10510000 eur, drezurní pak za 7285000 eur.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.