Pár slov k aktuálnímu roku od manažera vytrvalosti

Na oficiálních stránkách vytrvalostního sportu v ČR byl zveřejněn text z pera manažera vytrvalosti - Antonína Terbera, v němž krátce hodnotí uplynulou sezonu a zároveň prozrazuje, na co se hodlá ve své funkci zaměřit v roce 2012. Celý dokument najdete v článku.

Vážení přátelé,

vnořili jsme se do nového roku a to většinou bývá čas k hodnocení bývalého a vyhlížení budoucího. Dovolím si tedy i já pár slov.

Máme za sebou těžkou, zajímavou a úspěšnou sezónu. Sice se nám nedaří zvýšit počty jezdců, ale určitě se nám daří výrazně zvyšovat kvalitu a úroveň našeho sportu. A nutno poznamenat, že nejenom na domácí půdě, ale naše jezdecké dvojice získávají pozornost i na světovém poli.

V domácím prostředí musím pochválit zvyšující se úroveň jezdců a koní, ale i zlepšování pořadatelů, kteří vytvářejí výborné podmínky, aby jezdci mohli ukázat své kvality. Na mezinárodní úrovni mě těší, že česká vytrvalost není a nemůže být považována za outsidery. Výrazná umístění v Polsku, Německu, Rakousku, Maďarsku, Francii, Itálii, Belgii i v dalších zemích, ale i na českých mezinárodních závodech, jsou jasným dokladem našich schopností. Rok 2011 pak přinesl výrazný úspěch i na nejvyšších mezinárodních vytrvaleckých událostech.

Dokladem našich úspěchů je i to, že cítím zvyšování zájmu o vytrvalost v orgánech ČJF – jasným dokladem je i to, že pro rok 2012 došlo k mírnému navýšení prostředků na mezinárodní reprezentaci jak juniorskou, tak i seniorskou.

Čeká nás nelehký rok. Pokud máme zachovat tendenci ve zlepšování výsledků, nebude to v následující sezoně lehké ani pro komisi, ani pro reprezentanty. Podle současných předpokladů by tento rok poprvé mohlo dojít k tomu, že bude mít splněno kvalifikaci na nejvyšší soutěže více jezdeckých dvojic, než může být vysláno. Doufám, že se nám podaří vybrat taková reprezentační družstva, která opět posunou laťku výkonu o nějaký stupínek výše.

Na domácím poli se chci soustředit na zvyšování zájmu o vytrvalostní ježdění, na jeho propagaci, zvyšování počtu závodů a zlepšování podmínek pro pořadatele. Prvním drobným signálem je předběžný souhlas ČJF s úpravou počtu funkcionářů na závodech, který by mohl přispět ke snížení nákladů a tím i ke zvýšení počtu závodů v nižších stupních obtížnosti. Výraznou podporou propagace našeho sportu by pak mohlo být Mistrovství Evropy ve vytrvalostním ježdění v roce 2013, na jehož pořádání v Mostě přišla koncem loňského roku smlouva.

Rád bych Vám všem – jezdcům, týmům, pořadatelům, trenérům, funkcionářům i všem, kdo vytrvalosti fandí – popřál do nového roku 2012 mnoho úspěchů a radosti z dosažených úspěchů!

Ať vám koně jdou!

Antonín Terber
manažer vytrvalosti

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.