Paralympiáda London 2012: Dobojováno

Bezmála osm desítek jezdců z 27 zemí se bude prezentovat při drezuře na paralympijských hrách v Londýně, z toho 16 národů se utká také o týmové medaile. První dvojice odstartují ve čtvrtek 30. 8. od 9 hodin.

Aktualizace 5. 9. 13:20 HOD: Poslední tři paradrezurní zlata patří Velké Británii, Německu a Belgii.

Třetí zlatou medaili z letošní paralympiády vybojovala Britka Sophie Christiansen v sedle koně Janeiro 6 a to vz volné sestavy kategorie Ia, v níž stříbro získala singapurská jezdkyně Laurentia Tan (Ruben James 2) a bronz ičrská reprezentantka Helen Karney (Mister Cool).

Zlato ve třídě III si svou volnou sestavou zajistila Němka Hannelore Brenner v sedle Women of the World, stříbro Britka Deborah Criddle a LJT Akilles, bronz putuje do Dánska prostřednictvím Anniky Dalskov a koně Aros a Fenris.

Volné sestavy v kategorii IV ovládla svým výkonem belgická reprezentantka Michele George v sedle koně Rainman, stříbro získala Britka Sophie Wells (Pinocchio), bronz Nizozemci Franku Hosmarovi (Alphaville).

Aktualizace 4. 9. 11:30 HOD: Včera byly rozdány první medaile z volných sestav. Nejúspěšnější v kategorii Ib byl Rakušan Pepo Puch v sedle koně Fine Feeling, stříbro si odváží finská jezdkyně Katja Karjalainen (Rosie), bronz pak Brit Lee Pearson (Gentleman). Natashe Baker (GB) a koni Cabral patří zlato v kategorii II, další medaile v této třídě vybojovali reprezentanti Německa - stříbro Britta Napel (Aquilina 3) a Angelika Trabert (Ariva-Avanti).

Aktualizace 3. 9. 11:30 HOD: Medaile pro týmy a jednotlivce rozdány

Další medaile se v Greenwich parku rozdávaly včera. Zlato ve třídě Ia ukořistila čtyřiadvacetiletá Britka Sophie Christiansen v sedle koně Janeiro 6, stříbro patří irské jezdkyni Helen Kearney (Mister Cool) a bronz reprezentantce Singapuru, Laurentii Tan (Ruben James 2).

Kategorii III ovládla devětačtyřicetiletá Němka Hannelore Brenner v sedle koně Women of the World, stříbro zůstává ve Velké Británii díky Deborah Criddle a LJT Akilles, bronz získala pro Dánsko Annika Dalskov v sedle koně Aros a Fenris.

Do Belgie putuje zlato z kategorie IV prostřednictvím osmatřicetileté Michele Georg a koně Rainman, stříbro patří Britce Sophii Wells (Pinocchio) a bronz nizozemskému reprezentantovi, Franku Hosmarovi (Alphaville)

Také týmové boje jsou u konce - zlato převzala Velká Británie, stříbro Německo a bronz Irsko.

Aktualizace 2. 9. 9:50 HOD: Zlato ve třídě Ib získala australská jezdkyně Joann Formosa v sedle koně Worldwide PB, o necelou půlku procenta uniklo prvenství Britovi Lee Pearsonovi na koni Gentleman, bronz si odváží Rakušan Pepo Puch. Britka Natasha Baker ulovila zlatou medaili ve třídě II s koněm Cabral, další dvě místa patří Německu - stříbro Brittě Napel (Aquilina 3), bronz Angelice Trabert (Ariva-Avanti).

Aktualizace 1. 9. 9:15 HOD: Právě začaly drezurní úlohy jednotlivců třídy II, odpoledne přijde na řadu kategorie Ib. Fotogalerii si můžete prohlédnout zde.

22 HOD: Britský tým útočí na již pátou paralympijskou medaili. Ve třídě IV podala nejlepší výkon Britka Sophie Wells a Pinocchio, v třídě III Němka Hannelore Brenner a Women of the World a v Ia opět britská dvojice Sophie Christiansen a Janeiro 6.

Aktualizace 31. 8. 7:45 HOD: Dnes přichází na řadu třídy Ia (od 15:45), III (od 13:15) a IV (od 9:00).

Startky a výsledky najdete zde.

Aktualizace 30. 8. 20:30 HOD: Lee Pearson potvrdil roli favorita a v kategorii Ib předvedl s Gentlemanem nejlepší výkon ohodnocený 74,682 %, nejvyšší hodnocení třídy II patří taktéž Velké Británii, konkrétně Natashe Baker a koni Cabral (76,095 %).

Aktualizace 30. 8. 8:10 HOD: Začínáme!

Pro celkem 78 jezdců rozdělených do kategorií Ia, Ib, II, III, IV a V dnes začínají paralympijské boje. Od 9 hodin se pojedou týmové úlohy třídy II, od 14:15 pak Ib. Na startu se ukáže také Brit Lee Pearson, jemuž na krku visí zlaté medaile z předchozích tří paralympiád a to ze všech kategorií, jichž se účastnil.

 

V příloze pod článkem najdete seznam všech účastníků aktualizovaný 21. srpna.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.