Velká cena Brna za rok opět v Brně a Velká cena Kolína v Němčicích

Během čtvrtého kvalifikačního kola Českého skokového poháru 2014 dorazila na kolbiště v Suché u Litomyšle zpráva o tom, že se v příštím roce Velká cena Brna, která proběhla letos a vloni v Olomouci, opět vrátí do areálu TJ Moravan v Brně Veveří. Pořadatel Velké ceny Kolína konané několik let na Ptýrově zase oznámil, že by se tento závod měl vrátit na Kolínsko – a to konkrétně do resortu Vigvam v Němčicích.

„Doufám, že se vše podaří podle plánů. Před pár dny jsme totiž podepsali smlouvu, která nám dovoluje opět budovat a přestavovat. Do areálu dlouho nikdo neinvestoval, jelikož jsme nevěděli, jak dopadnou majetková vypořádání apod. První naší aktivitou bude zbourání budov bývalých stodol a garáží, kde se postaví jezdecká hala 25 x 50 metrů. Dále se zvětší místo na parkování a vyměníme povrchy jízdáren. Areál ve Veveří tak dostane zpět ztracený lesk,“ prozradil jeho provozovatel Robert Smékal. „Mám z toho velkou radost, protože si myslím, že Velké ceny v rámci Českého skokového poháru měli jedinečnou atmosféru,“ dodal Smékal. 

Příští rok tak bude pro Český skokový pohár rokem návratů. V nedávné době totiž pořadatel Velké ceny Kolína konané několik let na Ptýrově u Mnichova Hradiště oznámil, že by se tento závod měl vrátit v roce 2015 zpět na Kolínsko – a to konkrétně do resortu Vigvam v Němčicích, kde letos vyrostlo zcela nové kolbiště.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.