Tisková konference Parkurový sport 2013

Tisková konference na téma Parkurový sport 2013 proběhla v úterý 9. dubna v areálu společnosti Mercedes Benz v Praze na Chodově. Představeny na ní byly tyto akce: Skokový pohár České pojišťovny, 12. ročník extraligy českého parkurového skákání, Mistrovství České republiky jednotlivců na Ptýrově a Mistrovství České republiky dětí a juniorů v Martinicích a Martinický šampionát mladých koní neboli Tour Magdalény Hrabánkové.

 

Mezi hosty TK patřili zleva Jiří Skřivan, prezident Asociace ČSP a skokový jezdec, Tomáš Zavoral, tiskový mluvčí a ředitel komunikace ČP, pětibojař a zlatý olympionik z Londýna David Svoboda,  JUDr. Dominika Kolowrat-Krakovská, Ing. Jaroslav Pecháček, prezident ČJF, Radovan Chrz, ředitel marketingu Mercedes Benz, Vladimír Bednář ze společnosti PCT Ptýrov a Martin Pecka, ředitel resortu Equitana Martinice.

Přítomní se shodli na tom, že parkurový sport v České republice zažívá nebývalý boom, který bude dále pokračovat. Důkazem toho je také zájem o starty na zde prezentovaných závodech.

Na úvod TK byl představen 12. ročník seriálové soutěže Skokový pohár 2013, jehož generálním partnerem se stejně jako vloni stala Česká pojišťovna.

Hostitel TK, společnost Mercedes Benz, která doposavad podporovala pouze seriálová kola na Ptýrově a v Martinicích, se od letoška stává titulárním partnerem Skokového poháru České pojišťovny.

Seriál SP ČP tvoří 11 skokových závodů po celé ČR, kde jsou soutěže nejen pro seniory, ale také pro děti a juniory (Kolowrat Czech Junior Cup) a amatérské jezdce (Equiservis Amateur Tour). Také donátoři obou seriálů, Dr. D. K.-Krakovská a Ing. Stanislav Hakr byli na tiskové konferenci přítomni. Dr. Kolowrat-Krakovská kromě jiného prozradila, že vítězové všech kol budou odměněni pamětní bronzovou medailí a vítězové finále pozalecenou Františka Tomáše Kolowrata-Krakovského, od jehož narození uplyne letos 70 let.

Za Nadaci pro transplantaci kostní dřeně a Registr dárců kostní dřeně přijela MUDr. Jana Navrátilová - nejen poděkovat za podporu, která letos nově u SP ČP spočívá v příspěvku 10 Kč z každého zaplaceného startu v soutěži, ale také seznámit s fungováním těchto organizací.

SP ČP připravuje bohatý doprovodný program hlavně pro rodiny s dětmi, které jsou v dějišti všech kol srdečně vítáni.

Pro sportovce a diváky z odborné veřejnosti bude jistě zajímavá skutečnost, že všechny Velké ceny se od letoška jedou na úrovni T, tzn. od 145 cm.

V. Bednář seznámil přítomné s vrcholnou akcí parkurové sportovní sezony, která se v areálu Ptýrov koná po roční přestávce, a to mistrovství ČR seniorů v předsunutém termínu 4.-7. července. Během soutěže jednotlivců se také na českém území premiérově pojede tříhvězdové T, tedy parkur nejvyšší náročnosti, což jistě přiláká řadu diváků.

M. Pecka představil nejen úvodní kolo Skokového poháru, jež se koná již příští týden v areálu Equitany nedaleko Březnice, ale také další akce, jako je poprvé v tomto areálu konané mistrovství republiky dětí a juniorů ve skákání 8.-11. srpna nebo další zajímavé akce pro skokové jezdce, kteří zde mohou bojovat o dotace ve výši milion korun (Martinický šampionát mladých koní neboli Tour Magdalény Hrabánkové, 18.-21.7.) či 150 000 Kč (Memoriál Jana Papouška, 30. 6.). Jezdecká společnost Equitana Martinice připravuje z každé závodní neděle on-line přenos.

Na tiskové konferenci se prezentovala jako partner také tradiční značka klasické anglické módy T.M.Lewin.

 

Tiskovou konferencí provázel Aleš Suchánek, který také všechny zde představené závody bude komentovat.

Na TK byl přítomný velký počet novinářů.

 

Pavla Kudláčková ze společnosti Via Solaris, reklamního a marketingového partnera SP ČP a dr. Navrátilová.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.