Světový pohár ve Stuttgartu: GP opět pro Ahlmanna

Další kola Světového poháru ve skocích, drezuře a spřežení přivítá tento víkend německé město Stuttgart. Odstartuje zde i Světový pohár spřežení. Na startu nebude chybět Penelope Leprevost, která je momentálně na druhém místě poháru a bude jistě chtít převzít vedení od Simona Delestra, který zde startovat nebude. Kompletní startovní listiny najdete zde. Aktualizace 22. 11. 16:20 HOD:  Grand Prix Freestyle vyhrála španělská dvojice Beatriz Ferrer-Salat a Delgado. Nedělní Grand Prix Special ovládla Isabell Werth a Emilio. 19:30 HOD: Vítězství v Grand Prix si připisuje Christian Ahlmann a Codex One. Podrobnosti včetně videí najdete v článku.

Kompletní výsledky

Drezura

V sobotu proběhla soutěž Světového poháru v drezuře, Grand Prix Freestyle. S osobním maximem jej vyhrála španělská dvojice Beatriz Ferrer-Salat a Delgado. Beatriz se svým 14 letým westfálským valachem získala 83,3 procent a bylo to již její čtvrté vítězství v řadě, když dokázala zvítězit také v pátečním Grand Prix a v minulém kole Světového poháru v Lyonu. Tímto vítězstvím poskočila v tabulce Světového poháru na druhé místo, o bod za první švýcarskou jezdkyni s českými předky Marcelou Krinke Susmelj. Kompletní výsledky zde. Aktuální pořadí Světového poháru v drezuře najdete zde.

Nedělní Grand Prix Special ovládla dvojice Isabell Werth a Emilio se ziskem 77,824 procent. Pro devítiletého westfálského valacha to bylo teprve čtvrté vítězství v kariéře ve čtyřhvězdičkové soutěži. Dvojice vyhrála také sobotní Grand Prix. Kompletní výsledky zde.

 

Skoky

Aktualizace 22. 11. 19:30 HOD: Pouze pět dvojic se dostalo do napínavého rozeskakování soutěže Grand Prix Světového poháru na výšce 160 cm. Nejrychlejším časem nakonec zvítězil domácí Christian Ahlmann a Codex One před Douglasem Lindelöwem s Casello a Patrickem Stühlmeyerem s Lacan. Pro Ahlmanna to bylo již druhé vítězství tento víkend, když v pátek dokázal zvítězit v soutěži German Master. "Jsem hodně šťastný za dnešek a také za celý víkend, obzvlášť po dvou vítězství ve velkých soutěžích tady ve Stuttgartu. Codex skákal výborně, koncentrovaně až do konce. Cítil jsem, že je rychlý. Byl to můj víkend," prohlásil po vítězství Ahlmann. Kompletní výsledky najdete zde. Průběžné pořadí Světového poháru pak zde.

Aktualizace 21. 11. 20:00 HOD: Na závodech ve Stuttgartu se v sobotu o zábavu postarala soutěž ALLIANZ & XXL, ve které jezdci skákali v kostýmech. K prvnímu místu dolétl Superman (Felix Hassmann na SL Brazonado), druhý skončil Super-Luigi (Michael Jung s Captain Sparrow - video) a na třetím místě se umístil v kostýmu mušketýra Harrie Smolders s Eh Quick Nina.

Vítězná jízda Supermana

 

Aktualizace 21. 11. 12:05 HOD: V populární páteční soutěži Mercedes German Master zvítězil domácí jezdec Christian Ahlmann s hřebcem Colorit. Soutěže na výšce 160 cm se účastnilo dvanáct dvojic, které se kvalifikovali během čtvrtečních a pátečních soutěží na výšce 150 cm.

Do napínavého rozeskakování o nejvyšší výhru - vozidlo Mercedes-Benz GLC 220 - se dostalo sedm jezdců. Christian Ahlmann se svým 12 letým hřebcem Colorit nedal časem 33,06 sekundy šanci druhému Johnu Whitakerovi s Ornellaia a třetímu Alexanderu Hinzovi s Campitello. Pouze tito tři jezdci dokázali zajet i čisté rozeskakování. Kompletní výsledky zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.