Plemeník Firestone zůstává v České republice

Po výjimečné tříleté sportovní kariéře v sedle s Johanou Vášáryovou mění třináctiletý hřebec KWPN Firestone majitele. Díky rodině Appeltových bude tento špičkový holandský hřebec od března do konce června k dispozici na připouštění v jezdecké stáji Hapax a od léta se začne připravovat na své další pokračování v drezurním sportu se svým novým jezdcem za Zámecký hřebčín Lojovice v prostředí DS Pelikán.

3x mistr ČR, 2x titul "Kůň roku", 4. místo na Mistrovství Evropy v drezurním ježdění dětí, celkem 21  vítězství na mezinárodních soutěžích - to je několik údajů o sportovní kariéře Johany Vašáryové s  Firestonem. V roce 2020/21 byli společně téměř nepřetržitě po celý rok na pozici světové jedničky v  žebříčku FEI v dětské kategorii.  

"Jsem nesmírně šťastná za možnost jezdit s tímto skvělým partnerem, za což ještě jednou děkuji  společnosti Hapax. Těší mě také, že koně bude v 'domácím prostředí' naší stáje DS Pelikán jezdit  Anička Appeltová pod dohledem mé maminky. Budu se jí snažit pomoci se vším, co o Firestoneovi  vím,a budu jí držet palce v sportovní kariéře s ním," říká Johanka.  

Impozantní hřebec bude chovatelům k dispozici od 12. 3. do konce června 2023 v JS Hapax. "Jsme  rádi, že u nás v této připouštěcí sezóně máme tak kvalitního sportovního drezúrního koně s  prokazatelně vynikajícími výsledky na mezinárodní úrovni. A kromě toho je prostě krásný. V  kombinaci se sportem jedinečná příležitost pro české a slovenské chovatele," dodává Karel Polák z JS  Hapax.



Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.