Po první kvalifikaci na konci výsledkových listin

(Aktualizováno ve 23.10 hodin) Ve výsledkové listině první kvalifikace (135 cm) juniorského mistrovství Evropy bohužel naši jezdci obsadili zadní pozice. Nejlepšího výsledku dnes dosáhl Filip Doležal, když s Laramisem třikrát chyboval a je na 80. místě z 99 startujících. Jak se dařilo ostatním a vše o hrůzostrašném pádu Bronislava Chudyby se dozvíte dále.

Nathálie Crnková nastupovala první z našich - jako druhá startující. Až do devátého skoku šla bezchybně, poté poněkud zpomalila, udělala s Congo Kingem dvě chyby a bohužel na posledním skoku zastavila. Celkových 15 trestných bodů znamenalo 87. místo. Jan Zwinger s Cartouchem dokončil se 24 trestnými body (96.), Veronika Krátká a Speedy 16 trestných bodů (90.) a M. Hažmuková s Harlekinem K 16 trestných bodů a dva za čas (91.).
Soutěž vedou dva Maďaři - na prvním místě je vítěz Grand Prix (do 25 let) na CSI Zduchovice, Gabor Szabo a Timpex Abrand.

"Soutěž mladých jezdců byla pro nás poznamenaná velmi ošklivým pádem Bronislava Chudyby. Zaskočila nás naprostá nepřipravenost pořadatele a jeho naprostá neochota tuto událost řešit. Pořadatel odmítl přivolat sanitku s tím, že tento problém se týká slovenské výpravy a ne jeho a navrhl, aby si slovenská výprava zařídila odvoz do nemocnice sama. Ta však v místě konání ME disponuje pouze přepravníky. Až poté byl dán k dispozici civilní osobní vůz, v němž byl jezdec po hrůzostrašném pádu odvezen vsedě do nemocnice. Sanitka dorazila po jedné hodině a až na urgenci vedoucího slovenské ekipy Ing. R. Noskoviče. Večer byl na vlastní žádost B. Chudyba propuštěn s otřesem mozku a četnými pohmožděninami. Zítra nás čeká 1. kolo Poháru národů, do kterého vybral vedoucí ekipy P. Doležal dle dosažených výsledků čtveřici v pořadí Krátká, Hažmuková, Doležal, Crnková," sdělila naše externí spolupracovnice Míša Crnková. Držíme tedy palce a také zítra budeme detailně informovat o průběhu ME.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.