Poděbradský Allianz Cup 2014 pro Potluku a Land Mastera

Kolem 400 dvojic se během víkendu představilo na travnatém kolbišti v Poděbradech v soutěžích ZM - ST**.  Na sobotním programu byly soutěže od ZM do S*. Zde v nejvyšší soutěži dne S* zvítězil jako jediný s nulou v základním kole i rozeskakování Control Me Karsit s Lukášem Sojkou. Za nimi se umístil Jan Chýle a Vendeta 2 na druhém místě a s koněm Adular 1 na místě třetím.

Lukáš Sojka - Control Me Karsit

 

Kolbiště areálu JK Obora Poděbrady

 

Program pokračoval v neděli v soutěžích s obtížností ZL až ST**. Do letošního Allianz Cupu (ST**) nastoupilo celkem 28 dvojic. Pouze tři z nich dokázaly překonat nástrahy parkuru z dílny Roberta Smékala s čistým kontem a probojovali se tak do rozeskakování. Jako první dvojice s nulou na kontě ze základního kola odstartovala Barbora Vojtková a Quilago, která si však  za rozeskakování připsala 13 tr. bodů.

 

Barbora Vojtková - Quilago

 

Po Barboře Vojtkově absolvoval rozeskakování Ondřej Potluka a s Land Masterem, kteří inkasovali jednu chybu. O všem mohl rozhodnout Jan Chýle v sedle Cool Paradise. Tato dvojice však v rozeskakování také jednou chybovala a čas je posunul až na druhé místo.

 

Jan Chýle - Cool Paradise

 

Zlatou příčku tak, stejně jako v roce 2014, obsadil Ondřej Potluka v sedle Land Mastera. Třetí místo získala Barbora Vojtková a Quilago.

 

Ondřej Potluka - Land Master

 

V neděli se mimo soutěže pro velké koně uskutečnily také závody minikoní pod vedením Skokového centra minikoní Przechwozd. Diváci tak mohli sledovat před hlavní nedělní cenou finále Ceny Country radia na hlavním kolbišti.

 

Nedělní doprovodný program - parkury minikoní

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.