Pohár národů Falsterbo 2016: Vítězství A. Opatrného v derby

V pátek 8. července proběhlo ve švédském Falsterbu další kolo superligy Poháru národů, kde sbíraly body nejen domácí Švédsko, ale i Nizozemsko, Švýcarsko, Irsko, ale také Česká republika. 8. 7. ČR končí v Poháru národů jako osmá, nulu předvedly dvojice Z. Zelinková a Caleri, O. Zvára a Cento Lano. 9. 7. Derby - A. Opatrný a Acovaro po rozeskakování se S. Sweetnamem první místo! Grand Prix - 19. K. Papoušek a Centisimo 4 tr. b., 35. O. Zvára a Cento Lano 9 tr. b.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Jak dopadl Pohár národů v St. Gallen? Co ke svému výbornému výsledku řekla Anna Kellnerová? To všechno najdete v červencovém Jezdectví!

NEDĚLE

Grand Prix - 19. K. Papoušek a Centisimo 4 tr. b., 35. O. Zvára a Cento Lano 9 tr. b.


SOBOTA

150 cm - 13. E. Augier de Moussac a Charly Brown 0 tr. b., 17. K. Papoušek a Flying 0 tr. b.

Derby 150 cm - 1200 metrů a 19 překážek: Pouze dva čisté výkony, Aleš Opatrný a Acovaro a Shane Sweetnam s Cyklonem, v rozeskakování oba sice chybovali, ale Aleš jel, jak je jeho zvykem, rychleji:-)


PÁTEK

Pohár národů: Poté, co první Tim Stockdale (GBR) chyboval na vodě a druhý Sweetnam (IRL) dokonce ke dvou chybám přidal i penalizaci za čas, naše jezdkyně Zuzana Zelinková s Calerim dojela zcela bezchybně a sklidila velký potlesk početného obecenstva! Po ní také domácí Malin Baryard dojela čistě, což už diváci téměř šíleli.... Nuly přibývaly, měli ji i Brazilci, Němci, Nizozemci, Švýcaři...

Emma s Charlym bohužel zastavila na C trojskoku a pak přidala ještě chyby v řadě s dvojskokem a celkem docílila 27 tr. b.

Ondra s Cento Lanem dokončil jen s 5 trestnými body, spadl předposlední skok, kolmák s číslem 11. 

Čtvrtý jezdec družstva Aleš Opatrný s Dimarem chyboval 2x, a dojel s 8 tr. b., máme celkem 13 jako Irsko. Tři družstva jsou čistá (Brazílie, Švýcarsko a Švédsko). 

Ve druhém kole Zuzana Zelinková s Calerim dvakrát chybovala, stejně tak Emma Augier De Moussac s Charly Brown, která si navíc připsala jeden trestný bod za čas. Třetí v pořadí Ondřej Zvára s Cento Lanem dojeli bezchybně! Poslední dvojice Aleš Opatrný s Dimarem dokončili s 12 trestnými body po třech chybách. Česká republika tak s celkovým ziskem 30 trestných bodů končí na posledním osmém místě.

1. Švýcarsko 0
2. Švédsko 4
3. Velká Británie 8
3. Nizozemsko 8
3. Brazílie 8
6. Irsko 13
6. Německo 13
8. Česká republika 30

 

145 cm: 3. E. Augier de Moussac a Kanonja, 9. Z. Zelinková a Kleiner Lord, K. Papoušek a Flying 4 tr. b., A. Opatrný a Quinta 8 tr. b., 145 cm kvalif. na derby: O. Zvára a Quimero M 4, A. Opatrný a Acovaro 8.

 

ČTVRTEK

145 cm: Z. Zelinková a Kleiner Lord 0 tr. b., K. Papoušek a Flying 1, E. Augier de Moussac a Charly Brown 3, O. Zvára a Quimero M 5, A. Opatrný a Acovaro 5, O. Zvára a Cento Lano vzd.

150 cm: 6. O. Zvára a Carmen Arcus 0, K. Papoušek a Centisimo 0, A. opatrný a Dimaro 4, Z. Zelinková a Caleri II 8, E. Augier de Moussac a Kanonja 12.

Závodů se také zúčastní týmy Brazílie, Velké Británie a Německa. Pohár národů evropské divize 1 vede Nizozemsko před druhou Francií a třetí Velkou Británií. Průběžné pořadí najdete zde.


Čeští účastníci

AUGIER DE MOUSSAC, Emma - Bella Brown, Charly Brown, Kanonja

OPATRNÝ, Aleš - Acovaro, Dimaro vd Looise Heide, Quinta

PAPOUŠEK, Kamil - Centisimo, Flying

ZELINKOVÁ, Zuzana - Caleri II, Kleiner Lord 16

ZVÁRA, Ondřej - Carmen Arcus, Cento Lano, Quimero M

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.