Pony liga 2008 právě vrcholí!

Dnes vpodvečer byla ukončena v hale Farmy Heroutice u Neveklova poslední - osmá kvalifikační kola šestého ročníku seriálu Pony liga 2008. Seriál probíhal od března po celé republice, dvě kola se konala až na severní Moravě. Jezdci se utkali ve třech kategoriích – Pony liga do 12 let, otevřená Pony Extraliga a kategorie Teenager na velkých koních do 21 let. Tím bylo rozhodnuto o celkovém pořadí seriálu a o tom, kdo postoupí do zítřejších finálových soutěží.


Vítězi kvalifikace jednotlivých kategorií se stali:
Ponyliga do 12 let: Petra Boháčová, JS Delta
Pony Extraliga: Ivana Hronová, JS Opatrný
Teenager na velkých koních: Jana Perníčková, JK Heroutice

Finálová klání však se jedou znovu od nuly a tak může být vše jinak. Finále začínají odpoledne od 13 hod. kategorií Teenager na obtížnosti st. L** (dvě kola), pokračují Pony ligou na dvoukolovém SP handicap a vyvrcholením bude velké finále Extraligy se střídáním koní, kde nastoupí (dle pořadí z kvalifikace) tato čtveřice: I. Hronová - Maximo Copilot (JS Opatrný), P. Miletínová – Lorino (JK Heroutice), L. Přikrylová - El Pegas (Handicap klub Pamír) a Tereza Klímová – Aneta (JS Kamenice).

I na dopoledne je připraven zajímavý program - začíná od 10 hodin tradiční soutěží masek. Pořadatelé seriálu Pony liga srdečně zvou všechny diváky - jako každoročně je také pro klání Pony Extraligy připravena sázková soutěž na vítězného jezdce i koně.

Podrobnosti na www.ponyliga.cz a na www.heroutice.cz.

Text: Jana Perníčková

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.