Poslední červencové kolo Českého skokového poháru v Opavě

Ve čtvrtek 21. července se brány Jezdeckého klubu Opava – Kateřinky otevřely účastníkům Českého skokového poháru. Na programu je rovných dvacet soutěží, které vyvrcholí nedělní Velkou cenou Opavy, soutěží stupně T*.

Opava je mezi kvalifikační závody Českého skokového poháru zařazená od samého začátku tohoto seriálu. Za poslední roky prošel areál v opavských Kateřinkách rozsáhlou úpravou, původní travnatá aréna se změnila na pískovou arénu s mezinárodními kvalitami. V předešlých ročnících se ve Velké ceně nejvíce dařilo Aleši Opatrnému, který zde vyhrál čtyřikrát, dvakrát se radovali Zdeněk Žíla a Jiří Skřivan. V  posledním ročníku k radosti diváků triumfoval domácí Jiří Hruška v sedle klisny Reiky.

Jiří Hruška nebude s Reiky chybět na startu Velké ceny ani letos. „Určitě bych rád zopakoval loňské vítězství. Před domácím publikem je výhra vždy nejsladší. Ale na startovní listina je vyrovnaná, bude to boj,“ zhodnotil situaci Jiří Hruška.   Bojovat o body do průběžného žebříčku Českého skokového poháru se do Opavy vydají také Ondřej Pospíšil a Marek Klus, kteří aktuálně jsou na prvních místech. Souboj o body berou oba velmi vážně a do Opavy tak mají oba přihlášené hned dva koně.

Veškeré dění můžete sledovat přímo na místě nebo z pohodlí domova prostřednictvím streamu na webu poháru www.ceskyskokovypohar.cz . V srpnu se pojede jedno kvalifikační kolo a to 25. – 28. srpna ve Velké Chuchli v Praze.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.