Drezurní závody ve Staré Roli - výsledky

Ve dnech 14. - 15. května proběhly ve Staré Roli tradiční drezurní závody "Memoriál MUDr. Mileny Válové", a to již 15. ročník. Během soboty a neděle se startovalo v deseti soutěžích. Podrobnosti včetně výsledků najdete uvnitř.

V první soutěži drezurní úloze DÚ-A zvítězil Radek Horyna s klisnou Nora 3 z JS Čapková. Tato úloha byla zároveň Drezurním pohárem mládeže pony 8-12 let. Pohár získala Tothová Tereza s pony Dollom Heini z TH Equiclub.

V úloze DD vyhrála Markusková Tereza s valachem Cleo 1 ze Sportovní stáje Hory, zároveň v Poháru mládeže pony 13-16 let zvítězila Michaela Siváková na Linda 5 z JS Kolová.

V úloze JÚ se radovala z vítězství německá jezdkyně Katrin Härlein s koněm Sir Pokerface, která vítězství zopakovala i v úloze SG, tentokrát s koněm Don Vito. Obsadila i druhé místo se svým koněm Balu. V následující soutěži IM-I taktéž zvítězila stejná dvojice.

V nejvyšší sobotní soutěži GP byla nejlepší Mgr. Vanda Bělinová.

Nedělní soutěže zahájila úloha DJ, ve které zvítězila Tereza Markusková s Cleem 1, zároveň byla Drezurním pohárem mládeže dětí, kde zvítězila Nikola Feherová s Vabantosem ze Stáje Roman Feher.

Úlohu JD ovládla opět neporazitelná Katrin Härlein na Sir Pokerface. Z této soutěže se hodnotil Drezurní pohár mládeže jubiorů - první Tereza Markusková Cleo 1, druhá Petra Krebsová a Miguell z JK Vochov, třetí Kateřina Němcová Wolken Dvůr Stráň Gabrielka.

Následovaly volné sestavy na hudbu, tzv. kür. V hlavní soutěži "Memoriálu MUDr. Mileny Válové" se rozdělovalo 20 tisíc korun. V IM-I zvítězila opět Katrin Härlein s hřebcem Don Vito, druhou příčku obsadila domácí jezdkyně MUDr. Radana Marešová s valachem Duke of Rubinstein, třetí místo patřilo Mgr. Vandě Bělinové s Conellym.

Neděli završila volná sestava GP, a ta patřila Mgr. Vandě Bělinové s Amper z JK Bandolero Těchařovice.

Kompletní výsledky

 

Původní zpráva

Ve dnech 14. a 15. května proběhnou tradiční drezurní závody ve Staré Roli, které vyvrcholí hlavní soutěží "Memoriál MUDr. Mileny Válové"  Prix St.Georges. Sponzor této soutěže MUDr. Radana Marešová (dcera) pro tento rok, kdy se uskuteční jubilejní 15. ročník memoriálu, navýšila peněžní cenu na 20 tisíc korun.

Těchto závodů se pravidelně zúčastňují i jezdci ze sousedního Německa.

Soutěžit se bude od stupně Z až po Grand Prix (TT). Současně proběhne i Drezurní pohár mládeže pony, dětí a juniorů, vypsaný drezurní komisí ČJF. Celková dotace těchto závodů je bezmála 56 tisíc korun.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.