Pozvánka na II. halové závody spřežení

Poslední lednovou sobotu se v hale JŠ Equus Kinsky chopí opratí znovu vozatajci. Uskuteční se tu už druhý ročník halových závodů. Váhat nad tím, zda se vyplatí v sobotu do Hradištka přijet, je rozhodně zbytečné. Určitě to bude stát za to.

Už tuto sobotu 31. ledna 2009, přesně v 10 hodin dopoledne, se na startu prvního letošního vozatajského parkuru objeví také první soutěžící. Na všechny účastníky v něm bude čekat celkem 13 překážek, z toho jedna maratonová se shoditelnými prvky. Autorem tratě v hale s písčitým povrchem o rozměrech 27 x 60 m bude Jaroslav Kosař.

A cože si pro diváky v Hradištku připravili? Zárukou toho, že se nebudete nudit, by měl být už jen úctyhodný počet přihlášených. Těch se k 23. lednu zaregistrovalo 38, z toho je 22 jednospřeží, 10 dvojspřeží a 6 čtyřspřeží. V početném startovním poli by neměla chybět spřežení starokladrubských běloušů a vraníků z NH Kladruby nad Labem a Slatiňan. Své zastoupení zde bude mít i hřebčín Favory. S čtyřkou starokladrubských koní se na start postaví Jiří Nesvačil st., z Albertovce dorazí Ladislav Jirgala a spousta dalších.

Právě vysoký počet došlých přihlášek přiměl ředitele závodů Ing. Jaroslava Jandla k posunutí počátku závodů o půl hodiny (původně byl začátek plánován na 10,30 hod.). 

Pokud čas dovolí, mělo by dojít i na doprovodný program. O jeho náplni však rozhodne především samotný průběh závodů. Jediné, co nám ředitel sobotních závodů ing. Jandl prozradil, bylo, že se v ukázkovém parkuru představí spřežení pony.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.