Prague Lions byli při GCL v Berlíne šestí. Vyhráli Paris Panthers

V osmém kole Global Champions League, které proběhlo v sobotu 24. července v Berlíně, vyhrál po jedné chybě tým Paris Panthers. Prague Lions vybojovali šesté místo a na stejném řádku jsou i v průběžném pořadí této parkurové série.

V Berlíně se vystřídali všichni tři přítomní jezdci z celku Prague Lions. Leopold van Asten s VDL Grope Elegant Hero Z po páteční chybě v sobotu nenastoupil. Jeho kolegové se však v druhém kole soutěže GCL také nevyhnuli jedné chybě. Čtyři trestné body dovezl do cíle jak v pátek bezchybný Jur Vrieling s Fiumicinem van de Kalevallei, tak Sergio Alvarez Moya s Alamem. S celkovými 12 trestnými body skončili Pražští lvi šestí. 

Nejlepší výsledek předvedli Paris Panthers reprezentovaní Darraghem Kenny a Nayelem Nassarem. Jedinou chybu měl Kenny při sobotním startu s Great-Tikilou J. Druhá příčka patřila domácímu družstvu Berlin Eagles. Ludger Beerbaum ani v jednom z kol nezaznamenal žádnou penalizaci, Laura Klaphake s Quin dokončila v sobotu s pěti body. Týmy na dalších třech příčkách měly po osmi bodech. Jsou jimi Shangahi Swans, New York Empire a Valkenswaard United. O jejich umístění tak rozhodoval součet časů sobotních jízd.

Právě jezdci Valkenswaardu vedou průběžné pořadí série. Po osmi kolech mají 188 bodů. Lehce se na ně dotahují Shanghai Swans se 150 body a Paris Panthers díky dvěma vítězstvím po sobě mají již 147 bodů, což je řadí na stejnou bodovou úroveň, jako mají aktuálně Monaco Aces. Berlin Eagles předstihli Prague Lions o jeden jediný bod. V součtu jich mají 124. 

Global Champions League se účastní šestnáct týmů, ale pouze čtyři nejlepší po 15 kolech budou mít zajištěn přímý postup do semifinále GCL Super Cupu, který se uskuteční při listopadové galashow světového poháru v pražské O2 areně. Ostatní budou muset projít sítem čtvrtfinále, z něhož do semifinále pokračuje jen osmička nejúspěšnějších. Šestice TOP celků se pak utká ve velkém finále.  

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.