Prague Lions byli v Saint Tropez čtvrtí. K úspěchu přispěla Kellnerová

Velmi dobře zvolená taktika pro páté kolo Global Champions League v Saint Tropez přispěla k úspěchu týmu Prague Lions, který i díky Anně Kellnerové s klisnou Catch Me If You Can Old obsadil čtvrtou příčku. K vítězství chybělo zhruba pět sekund.

Letošní páté kolo parkurové série Global Champions League proběhlo v pátek 2. června na azurovém pobřeží v Ramatuelle u Saint Tropez. Tým Prague Lions měli původně tvořit vedle Anny Kellnerové dva Belgičané Niels Bruynseels a Pieter Devos, ale poslední jmenovaný člen se nakonec z účasti omluvil, aby mohl v plné síle nastoupit hned v následujícím týdnu do dalšího klání v nedalekém Cannes. 

Zastoupil ho tak Mexičan Fernando Martinez Sommer s jedenáctiletým valachem High Five, v jehož sedle překonal úvodní část soutěže s překážkami vysokými 155 centimetrů po jedné chybě se čtyřmi trestnými body. „Musím ještě jednou Fernandovi poděkovat za to, že takto náš tým v Saint Tropez doplnil a podal v prvním kole skvělý výkon. Byli jsme již předem domluveni, že bych do druhého kola nastoupila já s Catchie, což se ve finále ukázalo jako správné rozhodnutí. Byť samozřejmě člověk nikdy neví, jak by to dopadlo, pokud by ke změně nedošlo. Každopádně jsem ráda, že jsme tuto změnu v sestavě udělali,“ zhodnotila Anna Kellnerová, která s Catch Me If You Can Old dokončila kurz vysoký 160 centimetrů bez penalizace.

Niels Bruynseels na jedenáctiletém valachovi Matadorovi zapisoval při obou startech na bodové konto nulu a Prague Lions se ujali průběžné vedoucí pozice. „Byla hodně nervózní a opravdu jsem napjatě čekala, jak to dopadne. Doufala jsem, že bychom mohli být na medailových příčkách. Nakonec se členům dalších týmů podařilo využít výhodu v tom, že viděli, jak jsme parkur jeli my a jaký jsme měli čas,“ konstatovala Kellnerová.

Prague Lions nakonec obsadili čtvrtou příčku za New York Empire, Madrid in Motion a Paris Panthers. I tyto tři celky zaznamenaly čtyři trestné body, ale součty časů z druhého kola měli o pár sekund nižší. „Jsem spokojena, jakým způsobem se letos ukazujeme. Vylepšili jsme si pozici v žebříčku Global Champions League, i když jen o místo, ale i to se počítá. Je to velká motivace pro kluky před dalším kolem v Cannes. Doufám, že se naše konto bude nadále vylepšovat, a že letos ještě nějaké bedny nasázíme, podobně jako tomu bylo v loňském roce. Motivovaní jsme úplně všichni, náš tým má skvělou atmosféru a vzájemně si fandíme. Budeme tak dál bojovat o co nejlepší umístění,“ shrnula odhodlaně Anna Kellnerová.

V aktuálním pořadí GCL jsou Prague Lions pátí s 85 body. O devět bodů více mají St Tropez Pirates a se 102 body jsou třetí Riesenbeck International. Druzí Paris Panthers ztrácí dva body na Madrid in Motion, kteří nasbírali při pěti závodech celkem 111 bodů. 



Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.