Prague Lions ve Valkenswaardu mezi pěti nejlepšími týmy. Jsou třetí

Leopold van Asten a Marc Houtzager nastoupili za tým Prague Lions v páteční první části soutěže Global Champions League v nizozemském Valkenswaardu. Se svými koňmi neudělali žádnou chybu a v sobotu budou nastupovat z třetí pozice.

Leopold van Asten překonal páteční parkur GCL ve Valkenswaardu s výškou překážek 150/155 centimetrů v sedle desetiletého valacha VDL Greop Elegant Hero Z bez penalizace, stejně jako jeho týmový kolega Marc Houtzager na třináctileté klisně Sterrehof´s Dante N.O.P. 
 
Čisté bodové skóre mají také členové družstev Paris Panthers a Monaco Aces, kteří navíc mají lepší součty časů, a tak jsou na prvních dvou příčkách před Pražskými lvy. Žádný trestný bod na svém kontě nemají ani domácí Valkenswaard United a Doha Falcons. Ti naopak mají o něco horší časy a budou tudíž do sobotního druhého kola GCL nastupovat ze čtvrté a páté startovní pozice od konce. 
 
Dalších pět celků z celkových šestnácti má zapsané pouhé čtyři trestné body za jednu chybu, a tak se pořadí může ještě hodně zamíchat. Global Champions League pokračuje ve Valkenswaardu v sobotu 5. června od 14:00 hodin a naváže na ni od 17:30 Longines Global Champions Tour Grand Prix Valkenswaardu.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.