Premiéra Českého skokového poháru na Moravě

O víkendu čeká Český skokový pohár první z letošních mítinků na Moravě, naše nejlepší skokany přivítá Brno. Co do počtu soutěží je brněnská zastávka poháru možná skromnější, ovšem o to cennější bude výhra – ve Falton Velké ceně Brna se pojede o celých 130 000 Kč. Což jistě přiláká do Brna to nejlepší z naší parkurové špičky.

Český skokový pohár v jezdeckém areálu v Brně Veveří hostí 7. a 8. května 2022 jedenáct soutěží, ve kterých mohou jezdci sbírat doby do domácí parkurové extraligy. V sobotu se jedou první kola a v neděli pak na diváky čekají hned tři finálové soutěže - Czech Junior Cup, Amateur Cup a U25 a Falton Velká cena Brna. V té se na start postaví dvacítka nejlepších českých a moravských jezdců.  

Brno je jedním z tradičních míst konání Českého skokového poháru, Velká cena Brna koná již od roku 2002. V loňském roce se za Kvidem ztížených soutěžních podmínek z vítězství radovala Štěpánka Zavoralová s klisnou Diabella. Ta letos mezi jezdci přihlášenými do Velké ceny chybí, titul tedy obhajovat nebude. Na startovní listině Falton Velké ceny Brna, soutěže stupně T*, jsou ale jiná známá jména, která slibují výborné sportovní výkony. Kromě olympionika Miloslava Příhody nastoupí dva medailisté z loňského ročníku Super Grand Prix Českého skokového poháru a to druhý Marek Klus a třetí umístěná Natálie Ulčová. A chybět nebude ani již legendární účastník skokového poháru Jaroslav Jindra: „Do Brna se moc těším, je to moje srdeční záležitost. Jezdím tam pravidelně, co existuje Český skokový pohár, vynechal jsem snad jen třikrát. Vloni již mi do Velké ceny dorostli koně, celkem se mi dařilo, tak věřím, že to letos bude ještě lepší. Brno má jedinečnou atmosféru, těším se na Bertíka (stavitel parkurů Robert Smékal) i takové to vřelé domácí prostředí,“ uvedl sympatický jezdec s úsměvem.

Veškeré informace, výsledky, průběžné žebříčky všech soutěží a stream Velké ceny naleznete webu Českého skokového poháru www.ceskyskokovypohar.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.