Premiéra Českého skokového poháru v Hořovicích

I když extraliga parkurového ježdění se letos koná již podeváté, poprvé zamíří do hořovického areálu rodiny Opatrných. Stane se tak druhý zářijový víkend, kdy se na novém kolbišti s upraveným okolím odehraje desáté kolo letošního ročníku. Hořovičtí se po zrušení skokového vrcholu sezony, CSIO Praha, domluvili se zástupci JK Jemčina, kteří pro letošek svoje kolo zrušili, a společně uspořádají ve dnech 10. - 12. září skokové závody vrcholící jednohvězdovým T. Naše redakce navštívila areál v neděli 29. srpna cestou na plzeňské kolo ČSP - pojďte se podívat, jak pečlivě se tým Opatrných na svoji premiéru připravuje.

Aktualizace:

13. 9. 14.20 HOD: Pod článekm přidán odkaz na fotogalerii T. Holcbechera

12. 9. 19.30 HOD: Nebudeme vás napínat - dnešní vrchol hořovického kola ČSP patřil M. Šoupalovi s Cornadou-K, neboť tato východočeská dvojice absolvovala základní kolo a finále bez trestných bodů a v rychlejším čase než dvojice L. Jandourek a Casio Karsit. Pro Martina Šoupala to tak po smolných startech na mistrovství ČR a ČSP Plzeň, kde několikrát nedokončil, je značná satisfakce. Navíc se dostal do čela průběžného vedení žebříčku ČSP. Tam je za ním hořovický A. Opatrný, který, i když se to trošku očekávalo, na domácím kolbišti ve VC nezvítězil (před VC však exceloval v S, v němž obsadil první a druhé místo s Eileen a Verdim), ale obsadil třetí a čtvrté místo s Carusem a Quitem. Přitom s Carusem na překážkách nechyboval, pouze dostal penalizaci za čas, celkově 2 tr. b. (1+1). Nejrychlejší čas, ale ve finále s chybou na kolmém skoku č. 6, z jak jinak než rychlého a krátkého obratu, pak docílil s Quitem. Páté místo obsadila nejlepší žena Velké ceny, Barbora Tomanová, která s Carefulem FJ smolně chybovala na prvním skoku. Do žebříčku si přinesla 12 bodů a nyní je členkou prozatímní finálové čtyřky (před ní na 3. místo spadla doposavad vedoucí Petra Charvátová). Naděje na účast ve finálové čtyřce trvá ještě u dalších umístěných - J. Papoušek sice zůstal těsně před branou finále, ale skončil s Helpem s chybou na 11. místě, šesté místo v žebříčku zatím drží L. Jandourek. A co šestka a sedmička v Hořovicích? Tam se umístili J. Skřivan a Ing. P. Kuba, první ve finále jednou chyboval, druhý za překročený časový limit obdržel celkem 4 tr. b. (2+2). Jediným jezdcem, který se do finále dostal s chybou na parkuru, byla Z. Zelinková - chybovala však s La Pilotou při rychlé jízdě stejně jako A. Opatrný na šestce, což znamenalo konečné 8. m. Těšte se na bohatou fotogalerii a také na říjnové Jezdectví, kde reportáž z Hořovic přineseme spolu s reportáží z Ostravy a Plzně.

11. 9. 21 HOD: Doslova dámská sobota se dnes odehrávala na hořovickém kolbišti. Na všech třech dnešních prvních místech stanuly zástupkyně něžného pohlaví - nejdříve K. Mikulková (Castelon Karsit) zvítězila v L, pak Z. Zelinková (Captain Star) porazila stodvacetičlennou konkurenci v S a nakonec mezi šedesáti jezdci nejlepším časem v rozeskakování zvítězila i juniorka Barbora Tomanová (Careful FJ)! Více ve výsledcích na stránkách www.ceskyskokovypohar.cz. Zajímavé bude tedy sledovat hlavně zítra, jak a jestli dají dámy na frak pánům i ve Velké ceně...

10. 9. 22.45 HOD: Přidán odkaz na fotogalerii T. Bezroukové.

8. 9. 22 HOD: Zde najdete odkaz na předběžné startovní listiny.

7. 9. 21 HOD: Dnes přinášíme první informace o startovním poli - a že jsou v něm samá zajímavá jména!

Na neděli by měla přijet vedoucí prozatímního žebříčku Českého skokového poháru, Petra Charvátová s Vigorou. Jezdkyně má zatím dostatečný náskok, ovšem bude zajímavé sledovat její start po VC Plzně, kterou nedokončila.

Přihlášeni jsou také dva další umístění, Jiří Papoušek a Barbora Tomanová. Ta se jistě bude snažit i o zisk bodů do Dance and Jump Czech Junior Cupu, který vede.

Podle našich informací, jež nám sdělil 4. umístěný M. Šoupal na finále KMK minulý víkend, by se měla předvést také Cornada-K. I její start bude veřejností s napětím očekáván, neboť i ona VC Plzně nedokončila.

Samozřejmě pátý A. Opatrný se bude snažit na domácí půdě o co nejlepší výsledek, i když mnoho času věnuje připravě samotných závodů.

Stáj Mustang se do Hořovic nechystá, jak jste se na našem webu již dozvěděli, nejlepší kůň dalšího v žebříčku ČSP umístěného, Jana Zwingera byl prodán, a dalšího na tak vysoké úrovni tento junior zatím nemá.

Nejen závodit přijede Ludvík Jandourek (7. v žebříčku ČSP). Poté, co v Plzni získal sice málo, ale přece jen body s Philadelphií Karsit, do Hořovic přiveze Casia Karsit, s nímž vyhrál VC Brna. Zákulisní informací je, že do republiky se vrátil jeho druhý kůň, ABC Cataro Wepol, a měl by opět s L. Jandourkem, i když ne ještě v Hořovicích, startovat. Dobrou zprávou pro diváky je i to, že hudební produkce bude opět pod taktovkou tohoto jezdce.

A úroveň závodů jistě pozdvihne i naše česko-slovenská jezdkyně Zuzana Zelinková, která je přihlášena se 4 koňmi. Nezbývá tedy, než se na víkend těšit, a protože je hlášeno pěkné počasí, tak jménem pořadatelů zveme k návštěvě celých premiérových závodů.

 

 

Rozpis jezdeckých závodů najdete zde.

Aleš Opatrný si do Plzně jen tak "odskočil" od této plotny...(a jen tak náhodou se mu v neděli podařilo vyhrát Malou i Velkou cenu Plzně....)

 

Na místě a v plném pracovním procesu se v neděli ráno poté, co si zaběhala se svým psím miláčkem, nacházela jen Natálie Roučková, přítelkyně Aleše Opatrného. Nešetřila úsměvem - kromě jiného i proto, že oba její koně, Kristály i Ahorn-T, již ukončují zdravotní pauzu.

 

Tribuna VIP je dostatečně prostorná, rodině Opatrných se podařilo zajistit dostatečné množství sponzorů. V případě nepříznivého počasí budou moci také diváci využít praktické střechy.

 

Tento prostor původně sloužil jako opracoviště k travnatému kolbišti. Nyní je opatřen novým povrchem.

 

A zde bylo travnaté kolbiště...(v plánu je další pískové).

 

 

 

 

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.