Prezident FEI: Jsme si jisti účastí koní na olympijských hrách

Minulý týden obletěla svět zpráva, že olympijské hry v Rio de Janeiru budou možná bez jezdeckých soutěží. Prezident FEI, Ingmar de Vos, učinil prohlášení v celé záležitosti. V něm vyjadřuje jistotu, že koně budou moci cestovat do Ria, aby se mohli zúčastnit olympijských her. Celé prohlášení uvnitř článku.

"Pracujeme již nějakou dobu s Rio2016, zástupci Brazílie a Rio de Janeira a Brazilským ministerstvem zemědělství, abychom získali veterinární protokol, který bude definovat podmínky přepravy koní na olympijské hry. Proces vyřizování byl již ministerstvem zemědělství zahájen před nějakou dobou a stále není dokončen. Což zdržuje plánování a přípravy koní, kteří se zúčastní her.

Prezident brazilské národní jezdecké federace, Luiz Robert Giugni nás aktivně podporuje v těchto vyjednáváních a ceníme si jeho úsilí.

Měli jsme další jednání s ministerstvem zemědělství tento týden a očekávám, že se celá věc brzy vyřeší. Proto jsme si jisti, že koně budou moci cestovat do Ria a zúčastnit se olympijských her v roce 2016 společně s dalšími sporty. Těšíme se na úspěšné olympijské jezdecké soutěže příští rok v areálu Deodoro."

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.