Alexandr Baraldi se věnuje skokovému ježdění. Závodit začínal ve dvanácti letech a nyní trénuje pod vedením Václava Opatrného. Mezi největší úspěchy jezdce patří 3. místo na MČR juniorů, 3. místo ve finále KJC a starty na úrovni T. "Pokud bude možnost, rád bych příští rok startoval na ME juniorů," prozrazuje Alexandr svůj sen.
Jméno a příjmení: Alexandr Baraldi
Datum narození: 26.10.1997
Místo bydliště (město): Žebrák
Jezdecký klub: JS Opatrný Hořovice
Disciplína: Parkur
Trenér: Václav Opatrný
Můj první kontakt s koňmi:
To jsem byl hodně malý, nevzpomínám si.
V kolika jsem začal(a) jezdit závodně:
Ve 12 letech.
Proč se věnuji právě této disciplíně:
Mohu sedět a koně skáčou za mě.
Kolik času týdně s koňmi strávím:
To je různé. Podle toho, jestli jsme zrovna na závodech, tam jsem samozřejmě celý den nebo víkend, ale když nepočítám závody, tak cca 15-16 hodin.
Koho a proč uznávám z jezdeckého sportu:
Z ČR určitě Aleše Opatrného, ze zahraničí pak Marcuse Ehninga, Ludgera Beerbauma a Scotta Brashe.
Můj „životní“ kůň:
Teď to nedokážu říct. Myslím si, že kůň se stane životním až po dlouhé době a mnoha vítězstvích.
Nezapomenutelný zážitek s koňmi (veselý/smutný/oba dva):
Často v důležitém závodě shodím poslední skok.
Jezdecké úspěchy, kterých si cením:
Asi 3. místo na MČR juniorů, 3. místo ve finále KJC a starty v parkurech stupně T - to je pro mě obrovská zkušenost.
Na koních mám nejradši:
Když neshodí poslední skok.
Můj nejhorší pád z koně:
Zatím žádný vážný nebyl.
Kromě ježdění na koních mě baví:
Fotbal, kamarádi, párty.
Můj sen, kterého bych chtěl(a) dosáhnout:
Je jich víc. Pokud bude možnost, rád bych příští rok startoval na ME juniorů.
Čtyři slova, která mě charakterizují:
Don’t worry, be happy.
Moje zlozvyky a nešvary:
Neřešení podstatných věcí. Občasná ducha-nepřítomnost.
Moje oblíbené – jídlo, pití, hudba, film, televizní pořad, značka oblečení, auto:
Celá italská kuchyně, určitě voda, Big Bang Theory, Lacoste, Škoda Favorit.
Životní motto:
Nejsem a nemohu být sklerotik, protože si velice dobře pamatuji, že všechno zapomenu.