Profil jezdce - Anna Šolcová

Jedenáctiletá Anička Šolcová má ráda adrenalin. Možná právě proto se věnuje skokovému a také všestrannému ježdění. Chtěla by dosáhnout vítězství na mistrovství ČR v parkuru a všestrannosti. Aktuálně je čerstvou mistryní oblasti ve skoku pony 8-12 let. Co ji baví a jaké má zážitky? Přiblíží dnešní profil jezdce.

Jméno a příjmení: Anna Šolcová
Datum narození:18.5.2000
Místo bydliště: Slatiňany
Jezdecký klub: JS HIPPO TOPOL
Disciplína: skoky (všestrannost)
Trenér: Oldřich  Sojka 

Daia

Můj první kontakt s koňmi: Můj první kontakt s koňmi byl asi na pouti. A myslím, že ve mně zanechal hezký zážitek, když teď jezdím.

V kolika jsem začala jezdit závodně: Závodit jsem začala v 10 letech.

Proč se věnuji právě této disciplíně: Protože mě baví, je tam hodně adrenalinu.

Kolik času týdně s koňmi strávím: S koňmi trávím 4-5dní v týdnu.
 

Koho a proč uznávám z jezdeckého sportu: Nejvíce uznávám svého trenéra za jeho trpělivost, podporu, dobré rady a zkušenosti. Z jezdců se mi také líbí Barbora Tomanová a Jiří Skřivan za jejich pěkný styl jízdy.

 

Daia

Můj „životní“ kůň: Stejně asi jako u ostatních mladých jezdců to bude moje první pony klisnička Daia. Jiného koně jsem neměla. Buď je to ona, nebo ještě „životní kůň“ přijde.

Nezapomenutelný zážitek s koňmi (veselý/smutný/oba dva):  Jednou jsme se byli podívat na skokových závodech, tenkrát jsem ještě svého koně neměla a moc jsem nevěřila, že někdy nějakého budu mít. Dívali jsme se na poslední závod, kde nás všechny zaujala černá pony klisnička jménem Daia, moc se mi líbila a našim taky. Ten den se stalo něco nejúžasnějšého, co jsem si vůbec mohla přát. Do týdne jsme si pro Daiu jeli a já jsem měla ten nejkrásnější dárek, který jsem si k 10 narozeninám mohla dostat.
 

Jezdecké úspěchy, kterých si cením: Nejvíce si cením vítězství v oblastním mistrovství ve skoku pony do 148 cm (8-12 let)v roce 2011.
 

Na koních mám nejradši: Jejich osobnost, má ji každý jinou. A u mojí ponyčky konkrétně její tvrdohlavost, protože by s ní jinak nebyla sranda.

Můj nejhorší pád z koně: Pádů bylo samozřejmě hodně, naštěstí žádný vážný, jen jednou jsem si z karambolu odnesla naražené rameno.

Daia

Kromě ježdění na koních mě baví: Tanec, lyžování, tenis, jízda na kole a čtení.
Můj sen, kterého bych chtěla dosáhnout: Vítězství na mistrovství ČR v parkuru a všestrannosti.

Tři slova, která mě charakterizují: Energická, tvrdohlavá a srandista.

Moje zlozvyky a nešvary :-): Zeptejte se mého trenéra, nebo raději ne, bylo by to nadlouho :-).

Moje oblíbené – jídlo, pití, hudba, film, televizní pořad, značka oblečení, auto: Jídlo? Skoro všechno kromě dušené zeleniny. Pití? Voda, džus a voda s citronem! Hudba? Ani nevím, nemám nic konkrétního. Film? Na to se mě taky neptejte, to sama nevím. Víc se dívám na televizi, konkrétně na Eurosport 1 a 2.

Životní motto: Všude dobře na bedně nejlíp :-)

Anička

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.