Profil jezdce: Karolína Šimáčková

Karolína Šimáčková závodí od devíti let a věnuje se drezurním i skokovým závodům. "Obě disciplíny mám stejně ráda. S dobře připraveným koněm je radost jet jakýkoliv závod a je jedno, jestli to je parkur, nebo drezura," říká jezdkyně. Mezi její největší úspěchy patří 1. místo na MČR v drezuře a 7. místo na MČR ve skocích. O rodině Šimáčkových a jejich chovu, z něhož pochází i nejúspěšnější klisna Karolíny, Havaj, píše dubnové Jezdectví.

Jméno a příjmení: Karolína Šimáčková

Datum narození: 23. 11. 1994

Místo bydliště (město): Nebanice ( Cheb )

Jezdecký klub: TJ Agro Cheb Nebanice

Disciplína: parkur a drezura

Trenér: Eva Šimáčková

 

Můj první kontakt s koňmi:

Když si mě mamka přivezla z porodnice, tak se mnou prošla stáje a ukázala mi koně.

 

V kolika jsem začal(a) jezdit závodně:

V devíti letech na poničce Princezně.

 

Proč se věnuji právě této disciplíně:

Věnuji se parkuru a drezuře. Obě disciplíny mám ráda a obě chci dále dělat. Mnoho lidí se mě ptá, kterou disciplínu mám radši, ale mám ráda obě dvě stejně. Důležité je, aby kůň správně fungoval. S dobře připraveným koněm je radost jet jakýkoliv závod a je jedno, jestli to je parkur, nebo drezura.

 

Kolik času týdně s koňmi strávím:

Ukončila jsem jezdeckou akademii a začala pracovat v našich stájích. Takže koně jsou teď moje zaměstnání a trávím s nimi celý den. A tím, že dělám 2 disciplíny, tak jsem každý víkend někde na závodech.

 

Koho a proč uznávám z jezdeckého sportu:

Uznávám svoji mamku, která se snaží dělat maximum pro to, abych měla dobré koně a mohla se stále zlepšovat. Ze skokových jezdců obdivuji Marcuse Ehninga a z českých jezdců Kamila Papouška. Z drezurních jezdců se mi líbí Ulla Salzgeber a z českých jezdců Kateřina Říhová.

 

 

Můj „životní“ kůň:

Ve skákání je to jednoznačně Havaj, to je momentálně moje stájová jednička. V drezuře to je Caruso, který mě hodně naučil a dnes si užívá důchodu s hříbaty ve výběhu.

 

Nezapomenutelný zážitek s koňmi (veselý/smutný/oba dva):

Nikdy nezapomenu na moje zážitky s poničkou Princeznou. Když jsem s ní vyšla z boxu a chtěla jít ven, rozhodla se, že zkontroluje prázdné boxy, jestli v nich není něco ve žlabu. Protáhla mě celou stájí. Pro všechny to byl veselý zážitek, dělali si ze mě legraci, ale já to prožívala smutně.

 

Jezdecké úspěchy, kterých si cením:

Prvního místa na MČR v drezuře s Carusem, 7. místa na MČR ve skocích s Havajkou. Ale cením si i všech vítězství s mladými koňmi, protože to je výsledek mojí práce.

 

Můj sen, kterého bych chtěl(a) dosáhnout:

Sny jsou sny a nahlas se neříkají. S Havajkou se připravuji na MČR mladých jezdců a budu se snažit o co nejlepší výsledek. Na drezurní mistrovství se připravujeme s hřebcem Coconutem. S mladými klisnami bych se chtěla dostat do finále KMK a zabodovat na Šampionátu mladých koní.

 

Životní motto:

Co tě nezabije, to tě posílí.

 

Foto Kateřina Bartůšková

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.