Profil jezdce: Lukáš Kohout

Lukáš Kohout se věnuje všestrannostním závodům a parkuru. Začal jezdit na doporučení doktorky kvůli zádům. Jeho životním koněm je asi Amonar. Nejvíce si cení třetího místa v oblastním mistrovství Vysočiny ve všestrannosti, které bylo prvním L pro jeho nového koně Alonsa. Z dalších úspěchů si pak hodně cení třetího místa na MČR ve všestrannosti družstev. Kromě koní se také Lukáš věnuje motorsportu.

Jméno a příjmení: Lukáš Kohout

Datum narození: 7. 9. 1988

Místo bydliště (město): Libkova Voda

Jezdecký klub: JK Betty Libkova Voda

Disciplína: všestrannost, parkur

Trenér: s drezurou mi pomáhá Lenka Šašková, na skokovou práci se připravuji sám

 

Můj první kontakt s koňmi:

Dříve než jsem chodil, ale prvního poníka mi rodiče koupili ve 4 letech, trochu jsem se hrbil, tak našim doktorka doporučila ježdění na koních, a ti mi rovnou hned jednoho koupili, já nic neuměl, kobylka nebyla obsedlá, bylo to dost veselé.

V kolika jsem začal(a) jezdit závodně:

Nevím přesně. Když jsem začal zavodit, bylo to na ponících, asi tak v 8 letech, ještě to nebylo federací uznané jako oficiální pony závody, vždy to byla taková „šou“ při závodech velkých koní, oficiálně jsem si ve 12 letech udělal licenci a začal už v oficiálních soutěžích.

 

Proč se věnuji právě této disciplíně:

Všestrannosti se věnuji asi kvůli crossu, je to takový adrenalin a celkově je všestrannost královská disciplína, ne každý ji dokáže jezdit a to se mi asi líbí, že jsem mezi těmi „pár jezdci“.

 

Kolik času týdně s koňmi strávím:

Každý den, jinak to nejde.

 

Koho a proč uznávám z jezdeckého sportu:

Tto je těžké tady všechny vyjmenovat a na nikoho nezapomenout, ale všeobecně si vážím jezdců a lidí v koňském světě, kteří se vypracovali poctivou dřinou až do vrcholu.

Můj „životní“ kůň:

Tento titul si asi zaslouží Amonar, soutěžili jsme spolu ve všestrannosti a v pakurech v době kdy jsem byl ještě junior a i přes jeho těžkou minulost jsme si sedli a důvěřovali si na 1000%, hodně mě toho naučil a hodně krát nás dostal z nesnází, co nás potkali na tratích. Je to pan Kůň.

 

Nezapomenutelný zážitek s koňmi (veselý/smutný/oba dva):

No za 23 let u koní nevím, který tu zmínit. Možná první odchované hříbě, nebo když jsem se poprvé umistil. Nevím je toho hodně :-D

 

Jezdecké úspěchy, kterých si cením:

Teď úplně z poslední doby se nám s Alonsem podařilo 3. místo na oblastním mistrovství Vysočiny ve všestrannosti, nejde o to kolikátý, ale bylo to jeho první L a takhle dobře to dopadlo, přitom ještě pár měsíců před tím to bylo nejezditelné zvíře. Věnuji se převážně problematickým koním, takže pokud se mi podaří je připravit a startovat s nimi, tak je to pro mě velký úspěch. A hodně si cením 3. místa na MČR ve všestrannosti družstev 2014, kde jsme startovali za Vysočinu, byli jsme super tým, moc jsem si to užil a rád na to vzpomínám.

 

Na koních mám nejradši:

Jejich inteligenci a ušlechtilost a i přesto nám dovolují na sobě jezdit.

 

Můj nejhorší pád z koně:

Asi se o něj postaral jeden z mých posledních svěřenců Alonso, pád nebyl nijak dramatický, ale odnesli to 3 bederní ploténky, ale přes všechny komplikace jsem snad zase v pořádku a můžu zase plně pokračovat v jezdectví.

 

Kromě ježdění na koních mě baví:

Dost se věnuji tuningu a amatérsky motorsportu.

 

Můj sen, kterého bych chtěl(a) dosáhnout:

Sen asi nemám, krom výhry v loterii :-D ale mým cílem je dopracovat se ke svému kvalitnímu chovu a startovat na mezinárodních soutěžích.

Tři slova, která mě charakterizují:

Cholerik, šoumen (snad), bojovník.

 

Moje zlozvyky a nešvary:

Jsem až moc upřímný a snadno se nechám vyprovokovat.

 

Moje oblíbené – jídlo, pití, hudba, film, televizní pořad, značka oblečení, auto: 

Steaky, jagermeister :-D , muzika podle nálady, Bad boys 2, Teorie Velkého třesku, jinak všeobecně komedie, oblečení Amstaff, jsem obrovský fanda starších BMW.

 

Životní motto:

Bolest nevadí, dokud cítím bolest, tak vím, že žiju.

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.