Profil jezdce: Petra Peterková

Petra Peterková tráví s koňmi čas od malinka a od 12 let se věnuje parkurům. Říká o sobě, že je netrpělivá, veselá a soutěživá. Co má na koních nejradši a jaké jsou její sportovní úspěchy, kterých si cení?

Jméno a příjmení: Petra Peterková

Datum narození: 16.3.1999

Místo bydliště (město): Bořetín

Jezdecký klub: Stáj Petra Peterková

Disciplína: Parkur

Trenér: Moje mamka ;) Petra Peterková

 

Můj první kontakt s koňmi:

S koňmi trávím čas od malinka. Moje mamka se koním věnuje už dlouho a díky ní jsem se k nim dostala. Už když mi byli 2 roky, tak si mě posadila před sebe a vzala mě na vyjížďku. Od 5-ti let jsem měla už svého vlastního poníka, Herryho.

 

V kolika jsem začal(a) jezdit závodně:

Moje úplně první závody proběhly v Cholunné, když mi bylo 11 let na mamky kobče Alině. Licenci jsem si udělala hned o rok později v květnu v Humpolci a tím to tak nějak vše začalo :)


Proč se věnuji právě této disciplíně:

Vždy se mi líbila tato disciplína. Ráda jsem koukala na parkury v televizi a obdivovala jsem sílu koní a odvahu jezdců. Vždy jsem to chtěla zkusit a mamka mi k tomu pomohla.

 

Kolik času týdně s koňmi strávím:

Trávím s nimi každý den v týdnu. Koně nejsou jediná zvířata, která máme a někdo se o ně starat musí. Vždy si všichni práci nějak rozdělíme a jsme ve stáji společně.


Koho a proč uznávám z jezdeckého sportu:

Nemám nějakého vybraného jezdce. Uznávám všechny, všichni si můžeme pomoci k lepším výsledkům a k dosažení vlastních cílů. Nemám ráda ty lidi, kteří si myslí, že jsou něco více než my ostatní a dávají to jasně najevo.

Pokud bych si ale doopravdy měla vybrat nějakého jezdce, tak bych si vybrala určitě svou mamku a pak Aleše Opatrného. Líbí se mi jeho styl ježdění.


Můj „životní“ kůň:

Životní kůň?? To se ani tak nedá říct. Mám dva na kterých jezdím a znamenají pro mě hodně. Zvládli jsme spolu toho moc a nevyměnila bych je nikdy za jiné koně.

 

Nezapomenutelný zážitek s koňmi (veselý/smutný/oba dva):

Noo.. Alegře mohli být tak 4 roky a já jsem s ní byla schopná strávit celý den ve stáji a dělat s ní blbosti. Jednou jsem si namazala rohlík májkou a nechala jsem ho na okně spolu s čokoládou. Jenže jsem si potřebovala pro něco dojít do vedlejší místnosti, tak jsem tam vše nechala a Allegru jsem bohužel špatně zavřela. Když jsem přišla, tak Alegra spokojeně stála u okna a můj rohlík s čokoládou nikde. Nikdy bych nevěřila, že by jí to mohlo chutnat.

 

Jezdecké úspěchy, kterých si cením:

Cením si nejvíce 2. a 3.místa ve Skokovém poháru Vysočiny za juniory. Ale jsem taky ráda za každý dobře odjetý parkur.


Na koních mám nejradši:

Všechno. Nejvíc se mi líbí, když jsou koně přítulní a mazliví.

 

Můj nejhorší pád z koně:

Když jsem byla malá, tak mě můj poník táhl za sebou přes celé pole, protože mi zůstala noha ve třmenu. Byla jsem celá sedřená a myslela jsem, že na koně už nikdy nesednu. Před pár dny jsme byli na závodech v Mladé Vožici a to jsem spadla společně s mojí kobylkou Alegrou. Nedohodli jsme se na odskoku a proletěli jsme překážkou a udělali pár kotrmelců. Nechtěla se pak zvednout, ale naštěstí se jí nic nestalo a já jsem jenom malinko potlučená.

 

Kromě ježdění na koních mě baví:

Se o ně starat :D mám ráda volejbal a různé sportovní aktivity, ale i si jen lehnout a odpočívat mě taky baví...

 

Můj sen, kterého bych chtěl(a) dosáhnout:

Zlepšit své ježdění a nebýt tolik nervózní.

 

Tři slova, která mě charakterizují:

Netrpělivá, Veselá, Soutěživá.

Moje zlozvyky a nešvary :)

 Jsem magnet na průšvihy :)

 

Moje oblíbené – jídlo, pití, hudba, film, televizní pořad, značka oblečení, auto:

Miluji guláš a lasagne. K pití mám ráda pivo a nebo hruškový džus. Mám ráda hudbu, která je spojená s rockem, ale s punkem. Na televizi moc nekoukám. Oblečení mám nejradši od Vehicle, Puma a Nike. Auto se mi líbí Audi Q7.


Životní motto:

„Člověk nedokáže před světem skrýt dvě věci - že je opilý a že miluje...”

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.