Profil koně - Kodex Royal

Kdo se už těší na drezurní profil, ten se právě dočkal: představujeme sedmnáctiletého (pšššt, vypadá totiž jako mladík! :o) hřebce plemene KWPN jménem Kodex Royal. Vidět jste ho mohli jak ve finále ČDP, tak na mistrovství republiky. Ovšem to "Knockieho" moc nevzrušuje, spíše ho zajímají mladé a krásné kobylky ve výběhu, přestože panička tvrdí, že na něj nejsou vůbec zvědavé... Kdo si smí sednout na jeho hřbet? Otevřete dnešní profil...

Jméno: Kodex Royal
Pohlaví: hřebec
Datum narození: 29. 6. 1992
Plemeno: KWPN (holandský teplokrevník)
Chovatel: pan Hoogeveen z Holandska
Otec: Elcaro
Matka: Rubana
Majitel: Klára Boháčková
Stáj: Dvůr Vondrov
Jezdec: Klára Boháčková
Trenér: nenechám se od nikoho „trénovat“ :o)
Disciplína: drezura

V kolika si mě koupil můj současný majitel:
Vloni na jaře, to mi bylo 15 let. Ale pssssst, nikomu to neříkejte, vypadám totiž pořád jako mladík. A pořád ještě toužím po mladých a krásných kobylkách... :o)

Jak mě doma oslovují:
Knockie ("Noki") – to je pozůstatek, holandská zdrobnělina mého minulého jména, dříve jsem se totiž jmenoval „Knock- out Fellow“.

Proč jsem byl vybrán právě pro tuto disciplínu:
Protože tatínek i maminka uměli tu drezuru taky moc dobře. Prý to mám v genech.

Mé největší sportovní úspěchy:
Na základě vlastní výkonnosti mě uznali jako plemenného hřebce – to se mi líbí! Také jsem se mohl zúčastnit těch největších závodů, byl  jsem na „mistráku„ i ve finále Českého drezurního poháru. Ale stejně jsem nejúspěšnější při dekorování – ostatní koně tam jen stojí a čučí, ale já dovedu udělat brajgl, to jste neviděli.

Kdy jsem svého jezdce opravdu „vypekl“:
Když jsem při dekorování tak vyváděl, až jsem málem rozšlapal všechny rozhodčí. Ti se mě teď už bojí, a tak se raději schovávají za lambrínu.

Co si o mně myslí můj jezdec:
Že jsem její maskot. Má mě totiž móóóóóc ráda.

Kodex Royal se letos kromě účasti na MČR probojoval i do finále ČDP.

 Kdo všechno si občas na mě sedne:
Kromě paničky ještě moje nejmilejší ošetřovatelka a kamarádka paničky Káťa. Ta se mnou chodí na procházky, do lesa... Nemusím dělat žádné piruety a navíc mi dává samé mňaminky. Taky mi u ní ledacos projde. :o) Občas mě vezme ven i malá Barča. Obě jsou na mě moc hodné. Když na mě chce sednout trenérka Hanka Vášáryová, to už vím že je zle, že budu muset fakt makat a dávat si nohy až za uši, tak raději vypláznu jazyk na celý svět.

Tři slova, která mě charakterizují:
Mám vás na háku. :o)      (pardon, to jsou 4 slova)

Jedna moje dobrá a jedna špatná vlastnost:
Dobrá - jsem moc šikovný a umím to s lidma.
Špatná - V Holandsku se říká „jsem raději líný než unavený“. To mě charakterizuje naprosto přesně. Taky jsem namyšlený, protože moc dobře vím, jak jsem krásný.

Oblíbený pamlsek:
Nejsem vybíravý, papám vždycky, hodně, všechno a rád. Ale asi nejraději mám „pepermunt“, větrové bonbóny co mi vozí z Holandska.

Oblíbená činnost:
Nejvíc mě baví řvát na kobyly, když jdu kolem jejich výběhu. Akorát panička říká, že na mě nejsou zvědavé, tak nevím...

Co opravdu nemám rád:
Když mi chtějí čistit i hlavu!

Jak vypadá můj den, když mám volno:
Vyspinkám se, vstanu, protáhnu se, a když mi přinesou krmení, tak oslintám a poprskám ošetřovatelku. Napapám se, odpočívám, pomazlím se s paničkou. Pak dostanu znova papání, ještě lepší než to první - a navíc teploučké. Když je zima, dostanu deku a jdu ven. Ve výběhu celý den trojčím, běhám a řvu na každého koně, který jde kolem. To mě hrozně moc baví ... :o). Taky se chvíli pasu a nikdy se nezapomenu vyválet v tom největším bahně – ať už mám deku nebo ne. To aby měla panička co čistit, nemůžu ji nechat zahálet. Pak jdu zase zpátky do čistého a uklizeného boxu, dostanu zase napapat a večer před spaním si povídám s kámošema ve stáji. Zjistil jsem, že lidé existují proto, aby mi sloužili. A většinou to dělají dobře – nemůžu si stěžovat. Jsem na světě rád. :o)

Při cvalové piruetě se svou jezdkyní a zároveň majitelkou Klárou Boháčkovou. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.