Profil koně - Nerine

Nerine je dáma, jak má být. Zbožňuje lakování kopýtek, občas si zajde do solárka a miluje masáže. Její parketou jsou drezurní soutěže - ty absolvuje se svou jezdkyní a majitelkou v jedné osobě, Patricií Gráblovou. Více se o "Nerče" dozvíte v dnešním profilu.

Jméno: Nerine
Pohlaví: klisna
Datum narození: 19. 3. 2000
Plemeno: český teplokrevník
Chovatel: Zajíčková M.
Otec: Puschkin s. v.
Matka: Noneta
Majitel: Patricie Gráblová
Stáj: Horse Academy
Jezdec: Patricie Gráblová
Trenér: Tereza Hábová
Disciplína: drezura

V kolika si mě koupil můj současný majitel:
V devíti letech.

Jak mě doma oslovují:
Nejčastěji jsem oslovována Nerčo, Nerí, a když je se mnou panička spokojená tak dokonce Zlatíčko, Beruško nebo Ňufinko. Když ji opravdu rozzlobím, tak začne hystericky řvát a nadávat mi do Doroty, Důry a další výrazy, které se bojím i zařehtat.

Proč jsem byla vybrána právě pro tuto disciplínu:
Moje bývalá majitelka Marta mě již od mého narození považovala za drezurní talent, tak asi proto.

Mé největší sportovní úspěchy:
Nejcennější mašličky jsem nasbírala až se svojí současnou majitelkou Páťou a opravdu si cením její odvahy se se mnou předvést v úlohách stupně „S“.

Kdy jsem svého jezdce opravdu „vypekla“:
Když byla Páťa ještě drezurní začátečník, tak jsem toho využívala skoro každé ježdění a za každou cenu jsem jí chtěla ukázat, kdo je tady pánem.

Co si o mně myslí můj jezdec:
Myslí si, že jsem spojení krásy a elegance. Vkládá do mě mnohem větší naděje, než jsem prozatím předvedla. Věří, že společně něco dokážeme a já doufám, že budu mít jednou tu příležitost ukázat, že její snaha nebyla marná.

Kdo všechno si občas na mě sedne:
Panička tvrdí, že na mě nikoho nepustí, protože jsem prý křehké stvoření, které se snadno rozladí. Ale samozřejmě trenér mě čas od času srovnat musí.

Tři slova, která mě charakterizují:
Elegance, náladovost a namyšlenost. :)

Jedna moje dobrá a jedna špatná vlastnost:
Svou jezdkyni vždy podržím a nedám na ni dopustit. Když se vzepřu, nikdo se mnou ani nehne!

Oblíbený pamlsek:
Jsem velmi vybíravá kobylka a jen tak něco mě neuspokojí, ale svačinka v podobě čerstvých jablíček a mrkve mě vždy potěší, nepohrdnu ani čerstvě připraveným mashem.

Oblíbená činnost:
Povalování se v boxe a samozřejmě jako správná dáma si ráda lakuju kopýtka, skočím si do solárka nebo na masáž. (To miluju.) :)

Co opravdu nemám ráda:
Ranní vstávání a nakládání do vozíku, vždycky mě probudí z krásného snu a pak mi musí ovázat mikinu kolem hlavy a pořádně mě zatočit, protože ví, že by mě jinak do toho úzkého prostoru nedostala.

Jak vypadá můj den, když mám volno:
Ráno se jdu protáhnout do výběhu, pokecám s kamarády, trošku se vyválím v blátě nebo něčem podobném (aby se panička nenudila). Pak jdu relaxovat do boxu a dělat oči na Kokouska, moji lásku z boxu od naproti. :)

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.