Profil ošetřovatele: Jitka Pecinová

Jitka Pecinová pracuje jako ošetřovatelka ve Stáji Golem u Jakuba Novotného. Koně ji okouzlili natolik, že se rozhodla pro studium na zemědělské akademii v oboru chovu koní a jezdectví. "V práci u koní se cítím seberealizovaná a naplňuje mě," říká Jitka. Dříve závodila ve skokových soutěžích do stupně L a nyní ji dělá radost, když její svěřenci dosáhnou pěkných výsledků.

Jméno a příjmení: Jitka Pecinová

Datum narození: 18. 4. 1990

Místo bydliště (město): Praha

Jezdecký klub: Stáj Golem

 

Můj první kontakt s koňmi:

V Chotěboři, odkud pocházím, jsem si sedla na koně mého kamaráda a postupně se naučila jezdeckým základům. Koně mě oslovili natolik, že jsem se rozhodla pro studium na Zemědělské akademii v Havlíčkově Brodě, obor Chov koní a jezdectví.

 

Proč jsem si vybral/a tuto práci:

Mám velmi blízký vztah ke zvířatům. Koně jsou obrovské osobnosti a jsou mou inspirací. V této práci se cítím seberealizovaná a naplňuje mě.

 

Náplň mé práce:

Veškerá činnost spojená s péči o sportovní koně včetně ježdění.

 

Kolik času týdně strávím ve stáji:

Ve stáji jsem takřka každý den, intenzita se liší dle období v roce. Každý od koní ale ví, že tady se na pracovní dobu nehraje. :-)

 

 

Koho a proč uznávám z jezdeckého sportu:

Kamila Papouška pro jeho cit k mladým koním a Zuzku Zelinkovou, která se úspěšně prezentuje na úrovni, kde je převaha mužů. Opomenout samozřejmě nemohu ani Kubu Novotného, kterého si vážím za jeho víru v každého koně, což dokazují např. jeho výsledky s Perrym.

 

Můj „životní“ kůň, o kterého jsem se staral/a:

Na střední škole jsem měla možnost závodit na koni Vadero, který mě mnohému naučil a ráda na něj do dnes vzpomínám. Zmínit bych chtěla také Brita, se kterým jsem se potkala při mém prvním zaměstnání. Nejen, že jsem se o něj starala, ale absolvovali jsme společně i mnoho pěkných parkurů.

 

Nezapomenutelný zážitek s koňmi (veselý/smutný/oba dva):

Nezapomenutelný zážitek negativního charakteru je vcelku nedávný, a to zřícení stáje na Ptýrově, kde jsem zrovna chystala jednoho z našich koní do soutěže...
Veselý: každý den mě některý z koní dokáže překvapit a rozesmát :-)

 

Na koních mám nejradši:

Jejich osobnost a vztah, který si dokáží vytvořit s člověkem.

 

 

Můj nejhorší pád z koně:

Na střední škole při jízdárenské práci mi kobyla začala vyhazovat tak, že jsem nedobrovolně opustila sedlo a následné 2 hodiny se sbírala ze země a dva týdny strávila v nemocnici s celkově zablokovanými zády.

 

Mé jezdecké úspěchy:

Vždy jsem se spíše soustředila na zázemí, přípravu a péči o sportovní koně. Takže mám pak vždy radost, když mí svěřenci dosáhnou pěkných výsledků. V minulosti jsem závodila do stupně L.

 

Kromě koní mě baví:

Downhill, lyžování, motokros a obecně veškeré adrenalinové sporty.

 

Můj sen, kterého bych chtěl(a) dosáhnout:

Z pracovního hlediska bych moc chtěla více nasát atmosféru mezinárodních závodů. Soutěže v zahraničí jsou vždy příjemným zpestřením a inspirací. Osobní sen: možná to bude znít jako klišé, ale moje zdraví a zdraví mých bližních je vážně to nejcennější.

 

 

Tři slova, která mě charakterizují:

To jsem já :-)

 

Moje zlozvyky a nešvary:

Někde jsem přehnaně puntičkářská a mé večerní nájezdy na ledničku bych si taky mohla odpustit :-)

 

Moje oblíbené – jídlo, pití, hudba, film, televizní pořad, značka oblečení, auto:

Tatarák, sirup Jupí (jahodový), Já, legenda, Ordinace v Růžové zahradě (relaxovat se musí :-) ), Fly Racing, americky pickup Dodge ram.

 

Životní motto:

Co mě nezabije, to mě posílí!

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.