Prostata Cup zakončí sezonu na závodišti v Pardubicích

Na Dostihovém závodišti v Pardubicích se o nadcházejícím víkendu uskuteční poslední sportovní soutěž letošního roku. V sobotu 30. října a v neděli 31. října se zde bude konat Rozlučková všestrannost – Prostata Cup, která je zároveň závěrečným tuzemským závodem v této jezdecké disciplíně.

Pardubice

 

Tradiční klání, jímž se uzavírá sezona na pardubickém závodišti, tentokrát „povýšilo“. Poprvé se při něm bude bojovat zároveň i o tituly mistrů České republiky ve dvou kategoriích veteránů – od 40 do 50 let a nad 50 let.
„Bude to velmi kvalitní soutěž. Opět se k nám chystá početné startovní pole s řadou kvalitních jezdců,“ pronesl Jaroslav Grodl, sportovní manažer pořádajícího Dostihového spolku Pardubice a zároveň autor tratí. „Když tato soutěž u nás začínala, měli jsme tady zhruba šedesát koní. V posledních čtyřech letech už jejich počet převyšuje stovku. Letos je přihlášeno 145 koní z Česka a Slovenska, což je dosud nejvyšší účast. O tento závod je velký zájem. Doufáme, že vydrží počasí a že to bude důstojné zakončení letošní úspěšné sezony,“ dodal Jaroslav Grodl.
Rozlučková všestrannost má v programu čtyři soutěže. Vypsány jsou stupně Hobby Z, Z, ZL a L. Nejpočetnější startovní pole se sejde v soutěži ZL, jejíž součástí bude český šampionát veteránů. Je v ní přihlášeno 46 dvojic.
„Je potěšitelné, že se v soutěži Hobby znovu objevují nové tváře. Doufejme, že se jim všestrannost zalíbí a že se budou závodů ve všestrannosti účastnit i dál,“ řekl Jaroslav Grodl. „Zpestřením bude účast několika předních parkurových jezdců, kteří si chtějí vyzkoušet všestrannost.“
Závěrečná jezdecká soutěž letošního roku na Dostihovém závodišti v Pardubicích bude zahájena v sobotu 30. října v 8.00 hodin. Na startující nejprve čeká drezura na pískovém kolbišti a do půl hodiny po jejím absolvování se každá dvojice přesune na sousední trávu, kde na ni čeká parkur. V neděli 31. října se uskuteční kros na dostihové dráze. Bude začínat v 9.00 hodin. „V krosu se budou skákat i některé lehčí překážky z kurzu Velké pardubické České pojišťovny. Bude to například Poplerův skok,“ uvedl Jaroslav Grodl.
Diváci mají po oba dny vstup zdarma. „Kromě zajímavých závodů se mohou těšit rovněž na občerstvení v duchu staročeské zabíjačky,“ láká Jaroslav Grodl k víkendové návštěvě pardubického Dostihového závodiště.

 

Hubertova jízda na závodišti v Pardubicích s olympionikem Hatlou
 

Na Dostihovém závodišti v Pardubicích se na státní svátek ve čtvrtek 28. října uskuteční už počtvrté tradiční Hubertova jízda. Vzpomínka na tradici parforsních honů, která se pořádá na závěr jezdecké sezony na počest patrona lovu sv. Huberta, bude probíhat na dostihové dráze a začátek bude v 11.00 hodin.

„Při letošní Hubertově jízdě budou dva loty. Skokový povede dvojnásobný účastník olympijských her ve všestrannosti Jaroslav Hatla a masterem krokového budu já,“ uvedl Jaroslav Grodl, sportovní manažer Dostihového spolku a.s. Pardubice.
Hubertovy jízdy na pardubickém závodišti se může zúčastnit každý zájemce. Zápisné je 200 korun. „Účast je však možná pouze v korektní jezdecké výstroji,“ upozornil Jaroslav Grodl. „Vjezd do areálu bude hlavní branou, parkovat se bude na parkurovém opracovišti. Řazení účastníků bude probíhat na pískovém kolbišti,“ dodal.

Pardubice

Foto Evžen Báchor

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.