První venkovní závody v areálu Suchá u Litomyšle

Po zimních úpravách a vylepšení odvodnění venkovního kolbiště i areál v Suché u Litomyšle zahajuje venkovní závody. Necelý měsíc před zahájením Skokového poháru České Pojišťovny, 9. 4. proběhne již 7. veřejný trénink. Po 6 úspěšně odjetých skokových veřejných tréninků, jednom drezurním a vrcholících zkouškách ZZVJ se dění přesouvá ven.

Veřejný trénink proběhne tradičně pod vedením Jiřího Skřivana. Na jezdce čekají soutěže 70/80 cm, 90/100 cm a 100/110 cm. Opracovávat se bude stejně jako loni na jízdárně za stájemi, jezdci však budou mít možnost projít si s koněm kolbiště.

O týden později se stane areál Suchá dějištěm mladých a začínajících nadějí. 16. 4. proběhne první kolo celoroční soutěže Jezdecké hry. Ten je určen pro všechny dětské zájemce, proto je výběr soutěží skutečně veliký. Začíná se jízdou zručnosti, kde je možná i varianta s vodičem, přes parkur od 40 cm až do 90 cm.

Vypsány jsou tři seriály, v kterých je možné sbírat body během čtyř závodů během celého roku. Jezdci mohou bodovat na koních i ponících v kategoriích Pony Pohár (jízda zručnosti + parkur 40 cm), Dětský skokový pohár (60 a 80 cm) a Pohár stáje Manon (90 cm). Poslední zmíněný pohár je letošní novinkou, zbývající dva pokračují po loňských úspěšných startech.

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.