Jezdecký informační systém (JIS) - nejčastěji kladené dotazy a návody

Počátkem roku 2017 bude spuštěn do ostrého provozu Jezdecký informační systém (JIS), který zásadním způsobem mění procesy registrace členů, koní, vydávání sportovních licencí, evidenci vzdělávání funkcionářů i přípravu sportovního kalendáře a výsledkový servis. Aktualizace 16. 1. 10:45 HOD: Vloženy odkazy na nejčastější kladené dotazy a návody.

Aktualizace 16. 1. 10:40 HOD: Na webu https://www.jezdectvi.org/jis-faq naleznete odpovědi na nejčastější otázky týkající se Jezdeckého informačního systému.

Vznikají také návody:

 

Aktualizace 7. 1. 17:45 HOD: Pokud se chystáte na závody během prvních dvou měsíců roku 2017 věnujte zvýšenou pozornost následujícímu sdělení, mohou Vás potkat komplikace s přihlášením na závody.

Přechod na Jezdecký informační systém způsobí drobné technické komplikace pořadatelům zimních závodů i jezdcům, kteří se na ně hlásí. Od měsíce února bude plně plně zaintegrován současný přihlašovací systém do JISu a zároveň registrace jezdců a koní do JISu budou spuštěny až 15.1.

Tento fakt způsobí, že účastníci prvních třech oficiálních závodů:

  • Zimní Jezdecký pohár spřežení 2017 - Hradištko, 28.1.2017
  • Zimní Jezdecký pohár ve skocích 2017 - Hradištko, 4.2.2017
  • Závody spřežení Slatiňany - 11.2.2017

se odjedou v přechodném režimu, který vyžaduje zvýšenou pozornost na účastníky a i na pořadatele, zejména díky komplikaci s příhlašováním. Více na webu ČJF.

 

Aktualizace 6. 1. 9:00 HOD: Ve čtvrtek 5. ledna proběhla první ostrá platba v Jezdeckém Informačním Systému za registraci subjektu a osob.

Dle zvyklostí u podobných projektů, první takto významnou akci v novém systému dělá nejvysší zástupce investora a tak první zkouškou systému byla pověřena prezidentka ČJF, Ing. Olga Plachá. Díky platbě Fio -> Fio celá transakce od vyplnění žádosti po zpoplatnění licencí trvala necelých 10 minut včetně zadání platebního příkazu. Platby za licence budou všem uživatelům uvolněny páteční aktualizací. Návod, jak provést platbu za licence najdete na webu ČJF.

Aktualizace 14. 12. 7:00 HOD: Nezapomeňte do konce roku pověřit osobu, která obdrží přihlašovací údaje do Jezdeckého informačního systému. Pokud nebude mít subjekt ČJF takto pověřeného korespondenta, nebude moci od 1. 1. 2017 spravovat agendu svého klubu v tomto systému.

JIS - Pověření korespondenta (docx)

JIS - Dopis subjektům (.pdf)

 

Aktualizace 17. 11. 16:30 HOD: Důležitá informace ohledně JISu:

  • 18.11.2016 v noci - dojde k ukončení testovacího provozu a budou uzamčeny všechny testovací účty
  • ve dnech 19.-21.11.2016 - dojde k finálnímu a poslednímu importu dat ze staré centrály (od této chvíle budou oblastní sekretáři povinni zadávat vše do staré centrály i do JISu)
  • ve dnech 22.-29.11.2016 - proběhne kontrola importu a správnosti údajů subjektů ze strany oblastních sekreretářů
  • dne 30.11.2016 bude spuštěn pilotní provoz systému pro všechny zájemce.

Do pilotního provozu systému se mohou přihlásit již všichni statutární zástupci či korenspondenti subjektů. Protože již bude proveden finální import a osoby, které budou mít do JISu přístup se dostanou i k citlivím údajům členů subjektu a zároveň budou již v pilotním provozu odpovědni za editaci a správu údajů subjektu se všemi důsledky jako v ostrém provozu, bude u osob, které nejsou statutárním zástupcem subjektu bude požadováno podepsané pověření statutárního zástupce k přístupu do JISu (stačí zaslat nascanované e-mailem, bude připojeno jako příloha k subjektu v JISu). Takovéto písemné pověření bude nutné pro všechny korenspondenty subjektů i pro ostrý provoz. V nejbližších dnech budou od oblastních sekretářů rozeslány poštou důležité informace včetně formuláře na pověření korenspondenta.

Subjekty, které nebudou dohledány v ARESu, zejména pak subjekty, které se stali členy ČJF na základě živnostenského listu (FOP) budou kontaktovány, aby doložili, že jsou stále aktivní (nebyl jim zrušen či pozastaven ŽL). V sezóně 2017 půjde prodloužit pouze subjekty, které mají všechny právní náležitosti v pořádku a budou dohledáni v rejstřících vystavených státní správou.

 

Dne 4.10.2016 proběhlo 1. veřejné představení Jezdeckého informačního systému (JIS). Veřejná premiéra systému, který zcela zásadně mění způsob registrací, vystavování sportovních licencí a dalších činností v rámci ČJF a bude mít praktický dopad na každého člena, je naplánována na Oblastní konferenci Severomoravské oblasti, v klubovně TJ Slovan Frenštát p.R po skončení oficiální programu Konference.


Mezi nejzásadnější změny, které se přímo dotknou každého člena patří:

budou přečíslovány všechny licence (subjekty, jezdci, koně), jejichž číselné řady se v mnoha oblastech blíží bodu vyčerpání správa členů a koní přejde z rukou oblastních sekretářů přímo k zástupcům subjektů, čímž se značně zrychlí celý a zjednoduší registrační proces přestanou existovat lepící licenční známky rozesílané poštou od oblastních sekretářů otevřená zůstává otázka, zda je nutné vydávat papírové členské kartičky a licence, když FEI je již řadu let nemá a nikomu nechybí a k fyzickým kontrolám na národních závodech též řadu let již nedochází je kompletně přepracovaný sportovní kalendář při přípravě sportovního kalendáře uvidí pořadatelé naplánované závody napříč všemi oblastmi i disciplínami, což může zásadně omezit konflikty termínů u méně vzdálených pořadatelů díky modernímu způsobu ukládání dat vzniknou další možnosti pro rozšiřování systému, automatickou tvorbu žebříčků a mnoho dalšího zaintegruje se přihlašovací systém otevře se cesta pro vytvoření mobilní aplikace ČJF

Vzhledem k tomu, že se rychle blíží čas spuštění pilotního provozu (listopad 2016), který již bude povinný pro sekretariát a oblastní sekretáře a dobrovolný pro zájemce o testování z řad subjektů, je nejvyšší čas tento nový systém veřejně představit. Jako optimální varianta se jeví využít k představení některé Oblastní konference, na kterých budou přítomni zástupci subjektů, kteří budou aktivními uživateli JISu. Bohužel není v našich silách navštívit všechny oblastní konference a to především z toho důvodu, že v jeden termín proběhnou Konference na několika místech najednou.

 

Zatím je prezentace domluvena na těchto oblastech:

  • 4.10.2016 - Severní Morava - veřejná premiéra JISu - Konference začíná od 16,30h klubovně TJ Slovan Frenštát p. R
  • 17.10.2016 - Střední Čechy - Konference začíná od 16:00h v aule Spartakiádního stadionu v Praze na Strahově
  • 19.10.2016 - Praha - Konference začíná od 18:00h v aule spartakiádního stadionu na Strahově
  • 21.10.2016 - Západní Čechy - Konference začíná od 18.00h v restauraci SPARTA na Sulkově
  • 26.10.2016 - Jižní Čechy - Konference začínáod 18.00h na adrese Kněžská 11, České Budějovice, I. poschodí (Dům zahrádkářů)

Na těchto Konferencích proběhne cca 30ti minutová prezentace s praktickými ukázkami JISu a dále pak v průběhu prosince budou probíhat podrobnější školení uživatelů na několika místech ČR.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.