První závody v Nesměni

Po několika chovatelských akcích se Jezdecká stáj Nesměň v majetku Lenky Jirušové Kabátové, DiS. rozhodla postoupit o krok dále a uspořádala 1. srpna své první „závody na zkoušku“. Na nově položeném povrchu proběhlo přes sto startů ve skokových soutěžích od šedesáticentimetrových křížků po stupňovanou obtížnost do 110 cm se žolíkem.

Pravidla jezdeckého sportu ukládají pořadateli odměnit úspěšné dvojice floty, ale organizátoři připravili navíc poháry a drobné dárky. Jízdárna s novým povrchem a hezky barevným parkurovým materiálem prošla svojí první zatěžkávací zkouškou. Do budoucna by se měla stát opracovištěm a na letošním provizorním travnatém prostoru by mělo vyrůst kolbiště odpovídajících parametrů.

Přestávek pro úpravu povrchu a opracování koní využili návštěvníci k prohlídce rozsáhlého areálu. Na první pohled je vidět, že je zde dbáno o čistotu, pořádek a estetický dojem. Hosté oceňovali pečlivě udržovaný trávník, nově založené skalky, mladý ovocný sad i chovný rybník mezi mnoha dobře zabezpečenými výběhy. „Koňáci“ obhlíželi světlé vzdušné stáje, vytápěnou sedlovnu, klubovnu s krbem a kuchyňkou, lonžovací kruh, kolotoč a krytou halu s výborným povrchem. Koňáci i nekoňáci si pochvalovali grilované pochoutky a studené nápoje nabízené v chladivém stínu vzrostlých stromů.

Premiéra z pohledu pořadatelů, ale hlavně účastníků a diváků, byla vydařená. Velké poděkování patří všem kamarádům, přátelům a známým za jejich nezištnou pomoc. Všichni se těšíme na příští akci. Věřme, že nesměňským vydrží nadšení, elán a v blízké budoucnosti se potkáme při oficiálních závodech a na velkém kolbišti. Držme palce.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.