Rada ČJF zvýšení poplatků neschválila

V úterý 3. prosince projednávala Rada České jezdecké federace kromě čerpání rozpočtu 2013 a návrhu provizorního rozpočtu na rok 2014 i otázku zvýšení členských či licenčních příspěvků. Po bouřlivé diskuzi Rada ČJF návrh zvýšení příspěvků nepřijala. Během jednání se viceprezidentka pro ekonomiku Dana Denková rozhodla rezignovat na svoji funkci ve výkonném výboru. Další informace v článku. 

V úterý 3. prosince projednávala Rada České jezdecké federace kromě čerpání rozpočtu 2013 a návrhu provizorního rozpočtu na rok 2014 i otázku zvýšení členských či licenčních příspěvků. Po bouřlivé diskuzi Rada ČJF návrh zvýšení příspěvků nepřijala.
Pro zvýšení příspěvků se vyslovilo pouze 5 z 11 přítomných členů Rady ČJF. Předsedkyně Východočeské oblasti ČJF – Ing. Lenka Gotthardová v souladu s usnesením oblastní konference na začátku roku 2013 navrhla hlasovat o jiném procentuálním dělení členských a licenčních poplatků mezi oblastmi a centrálou ČJF. V následném hlasování se vyslovili pro pouze dva členové Rady.

S ohledem na vývoj diskuze mezi jednotlivými členy Rady ČJF a dále s ohledem na rekodifikaci práva platnou od 1. 1. 2014 se 1. viceprezidentka pro ekonomiku Dana Denková rozhodla rezignovat na svoji funkci ve výkonném výboru. Po ukončení jednání Rady ostatní členové Výkonného výboru ČJF její rezignaci nepřijali. Po intervencích ze strany VV ČJF Dana Denková nakonec souhlasila se setrváním ve své funkci.

Tolik tisková informace. Jistě vás zajímá, co praví Stanovy ČJF. Pak vězte, že mezi pravomoci Rady ČJF mimo jiné patří:

10.2.12. zvolit náhradního člena výkonného výboru, disciplinární komise a kontrolní a revizní komise, jestliže v době mezi konferencemi člen výkonného výboru, disciplinární nebo kontrolní a revizní komise zvolený konferencí zemřel, odstoupil z funkce nebo přestal být z jiných důvodů členem příslušného orgánu.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.