Reakce na článek v prosincovém Jezdectví

Naše redakce obdržela ve čtvrtek ráno reakci na článek uveřejněný na str. 8. v prosincovém Jezdectví. Autorem dopisu je viceprezidentka pro ekonomiku České jezdecké federace a členka Výkonného výboru Dana Denková.

Dobré ráno paní Motyginová,
dovolím si reagovat na článek, který vyšel v prosincovém čísle JEZDECTVÍ.
 
Za prvé dost dobře nechápu smysl citace jmen členů VV ČJF, jelikož je to obecně známo.
Za druhé se však musím ohradit k poslední větě tohoto článku.
Výroční ceny se budou, a zde prosím vnímejte budoucí čas, vyhlašovat v roce 2013.
V článku je čas budoucí srovnáván s časem minulým a to s částkou á 10 000 Kč za disciplínu. Z mého pohledu takticky zde není uvedeno, že skoky a drezura dostávali 50 000 Kč a stejně tak není uvedeno, že na disciplíny skoky a drezura bylo pro rok 2013 uvolněno z centrální části rozpočtu 60 000 Kč, tedy více než v minulém čase, aby zřejmě nebylo tak viditelné srovnání částek. Nicméně je to odvážné tvrzení, jelikož Rada ČJF na svém zasedání v září letošního roku schválila nový model resp. novou strukturu Rozpočtu ČJF. V zápisu z tohoto jednání je schválena tato, dle mého soudu významná změna, která měla být ze strany Vaší redakce zachycena spíše než tento Váš "srovnávací článek".
4. bod zápisu uvádí, že cituji: "D. Denková předložila návrh na novou formu rozpočtu, kdy komise i oblasti budou nadále předkládat návrh rozpočtu podle potřeb do jednotlivých položek, ale bude v pravomoci manažera a komise nakládat s přidělenou částkou jako s celkem. Schváleno Radou ČJF." - tolik citace.
Z tohoto jasně vyplývá, že je již výhradně v rukou manažera, kolik ze své přidělené "hromádky" využije na každoroční vyhlašování svých nejlepších výsledků.
A jelikož provizorní rozpočet (není schválen státní rozpočet a není tedy známa výše částky pro sportovní svazy, proto použito slovo provizorní) budu teprve 5.12.2012 předkládat VV ČJF a po té i Radě ČJF a informace ohledně struktury čerpání jednotlivých disciplín znají k tomuto okamžiku pouze manažeři a já, není tedy veřejně známo kolik si určili manažeři na své vyhlašování, je tedy nesmyslné částky vůbec zmiňovat natož pak srovnávat. Částky 10 000 Kč na tyto akce jsou již minulostí.
Myslím si, že manažerům a komisím byla dána významná pravomoc společně rozhodovat. Ze strany VV ČJF a generální sekretářky bude čerpání pouze dozorováno tak, aby nedocházelo k neoprávněnému či nereálnému nakládání s přidělenými prostředky každé disciplíny.
Téma změny struktury rozpočtu včetně posílení pravomocí manažerů a komisí mohlo býti zajímavějším tématem, než to na co reaguji.
 
Děkuji a přeji hezký den
Dana Denková

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.