The Dutch Masters - Indoor Brabant Horse Show 2018: GP pro Bruynseelse

Od 8. do 11. března se v nizozemském s'-Hertogenboschi konaly tradiční závody Indoor Brabant - The Dutch Masters. Nově byly závody také součástí Rolex Grand Slamu. Hlavní soutěží tak byla nedělní Rolex Grand Prix o 800 tisíc euro.  Domácí budou mít na startu loňského šampiona Leopolda van Astena a další hvězdy jako jsou Jeroen Dubbeldam, Harriw Smolders, Gerco Schröder. Také drezurní fanoušci si přijdou na své. V posledním kole drezurního Světového poháru se představila světová jednička Isabell Werth. Kompletní seznam jezdců uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Skoky

Hlavní soutěží celých závodů byla nedělní Rolex Grand Prix, která byla nově zařazena do Rolex Grand Slamu. V ní se utkalo 40 jezdců. Stavitel Louis Konickx postavil první kolo s několika krátkými a dlouhými distancemi. Největší problémy však dělala překážka číslo osm, modrý oxer, kde skončily naděje mnoha jezdců. Až sedmému jezdci v pořadí se podařilo kurz prvního kola překonat bezchybně a k radosti domácích to byl Marc Houtzager. Do rozeskakování nakonec postoupilo třináct dvojic. V něm hned šest dvojic dokončilo bezchybně. Nejrychlejším jezdcem se stal poslední startující, Belgičan a nový člen týmu Prague Lions Niels Bruynseels s klisnou Gancia de Muze, který časem 37,10 sekundy porazil druhého Marcuse Ehninga s hřebcem Cornado NRW a třetího Harrie Smolderse s hřebcem Emerald. "Je to jedno z mých největších vítězství a je pro mě čest závodit opět proti nejlepším jezdcům světa. Samozřejmě se nyní pokusím jet do Cách a zvítězit tam - je to nyní jeden z mých cílů," řekl po vítězství Bruynseels.

 

Drezura

V pátek proběhla drezurní soutěž Grand Prix. Na vítěznou vlnu se vrátila německá jezdkyně Isabell Werth, která se svým valachem Emiliem získala 78,413%. Druhé místo obsadil domácí Edward Gal s hřebcem Glock's Zonik N.O.P. (77,696%), třetí pak další německá dvojice Jessica Von Bredow-Werndl s klisnou Zaire-E (73,630%).

Také v sobotním Grand Prix Freestyle nenašla světová jednička Isabell Werth přemožitele a s valachem Emiliem zvítězila se skóre 87,405%. Druhé a třetí místo získali domácí jezdci Edward Gal s Glock's Zonik N.O.P. (83,900%) a Madeleine Witte-Vrees s hřebcem Cennin (82,555%).

Záznam Grand prix

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.