Roste počet uhynulých koní ve vytrvalostních závodech v Dubai

Znepokojivě roste počet uhynulých koní při vytrvalostních závodech v Dubai International Endurance City (DIEC). Za poslední dva měsíce zde uhynulo již šest koní. Posledním je 10letý valach El Nize Shareef jezdkyně Elisabeth Hardy. Ten utrpěl vážné zranění v první etapě 100 km národního závodu. Aktualizace 21. 2. 19:15 HOD: Německá olympijská komise zakázala německým jezdcům účast na vytrvalostních závodech v Dubaji. Více uvnitř.  

Aktualizace 21. 2. 19:15 HOD: Německá olympijská komise zakázala německým jezdcům účast na vytrvalostních závodech v Dubaji. Pokud tento zákaz jezdec poruší, nebude se moci účastnit německého šampionátu. Komise také požádala pořadatele, aby nezvali vytrvalostní jezdce ze Spojených arabských emirátů. Pravidlo zákazu startu se nevztahuje na jezdce a závody v Abu Dhabi, které se podle komise snaží dodržovat pravidla FEI.

 

Původní článek

Další koně museli být utraceni 4. a 7. ledna během závodu, kde se průměrná rychlost pohybovala téměř na hodnotě 40 km/h.

„Poslední dva případy jsou ale velice znepokojivé. Veterináři i vědci se snaží přijít na příčinu těchto smrtelných zranění,“ říká ředitel FEI pro vytrvalost Manuel Bandeira de Mello. „Jak jsem již dříve řekl, pravděpodobnou příčinou je „přetrénování“ a s ním spojené počínající fraktury.“

Minulý rok v dubnu bylo DIEC odebráno pořadatelství světového šampionátu z důvodu obav o welfare koní.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.