Saint Norbert Zduchovice: Zlato z GP putuje na Slovensko

Jezdecký areál Zduchovice si vás dovoluje pozvat na mezinárodni závody CSI1* Saint Norbert Zduchovice 2012, které proběhnou ve Zduchovicích 7.-10. června. Jedná se již o 5. mezinárodní závody pořádané v tomto jezdeckém areálu. Vypsané Grand prix pro juniory (J) a mladé jezdce (YR) jsou zároveň kvalifikačními závody pro mistrovství Evropy v rakouském Ebreichsdorfu.

Aktualizace 10. 6. 18:30 HOD: První dvě místa v Pony Big Tour GP ukořistila už v předchozích dnech úspěšná Ivana Lesemann s koňmi Bolheim's Pollux a Mac Too. GP určené dětem patřilo maďarské dvojici Lehotai Máté a Linnea. Českého vítězství jsme se dočkali v GP pro juniory a mladé jezdce, kde nejlepší výkon předvedla Tina Šalková s Torem 1. Také finále Medium Tour zvítězil Čech - byl jím Jiří Luža s Elise S. Na start Big Tour GP se postavilo celkem 35 dvojic, 9 z nich dokázalo dokončit základní parkur bezchybně a pouze 4 nechybovaly ani v rozeskakování. Vítězství nakonec oslavila Slovenka Jana Miklošová a Nourejev N Z, druhý skončil Ondřej Zvára a Cento Lano Arcus, třetí příčka patřila Zuzaně Zelinkové s Cotton Candy.

Aktualizace 10. 6. 9:30 HOD: Máme pro vás další aktuality z místa.

Sobotní Big Tour patřila opět jako ve čtvrtek dvojici Kamil Papoušek a Bel Canto, druhá příčka patřila slovenské jezdkyni Janě Miklošové s Nourejev N Z a třetí pozici obsadila Zuzana Zelinková s Captain Star.

Zuzana Zelinková poskytla menší rozhovor, ve kterém nám prozradila, že se jí ve Zduchovicích libí, a že ráda vzpomíná na CSI Saint Norbert Zduchovice 2010, kde s koněm Cavalino zvítězila v Big Tour Grand Prix. Dále dodává, že malou nevýhodou letošního CSI je současně probíhající Český skokový pohár České pojišťovny v Suché, ale kvalita jezdců a obsazenost v jednotlivých kategoriích je prý na odpovídající úrovni.

Když byla Zuzana Zelinková malá, tak snila o tom, že jednou bude závodit společně s největšími hvězdami jezdeckého skokového sportu, což se jí povedlo a splnila si tím tak jeden z mála snů, který si na začátku své kariéry dala. Dnes už  měří síly s takovými hvězdami jakou je například Jessica Kürten. Zuzka ale říká, že je to jen sport a jednou jste nahoře a jednou zas dole. Doufejme tedy, že jí současná forma vydrží až do léta roku 2016, kdy by ráda vycestovala do brazilského Rio de Janeira a splnila si tak svůj největší sen, a to start na letních olympijských hrách. Nejbližším cílem je pro Zuzanu Zelinkovou ale účast na mistrovství Evropy v roce 2013 v dánském Herningu. S Lukasem Ninjou už kvalifikaci splněnou má a ráda by na seznam kvalifikovaných přidala ještě 2až 3 koně.

Finále Small Tour ovládli čeští jezdci. V první desítce se umístilo hned devět českých dvojic a při dekorování tedy zaslouženě hrála česká hymna, o kterou se nejvíc zasloužila Adéla Půlpánová s Chantal 2. Druhá příčka patřila dvojici Jakub Ludvík a Grey Lady a třetí místo pak obsadil Přemyl Adam s Unesco 1.

V kategorii  Juniors and Young Riders se radovali maďarští jezdci. První místo brala Gabriella Bagyánszky s Béto, třetí místo pak Tomás Bönde s Connery. Mezi maďarskými jezdci se na druhém místě umístila Zdeňka Vávrová s Geissebergers Atlanta MS.

V kategorii Pony Big Tour  si nejlépe vedla  stejně jako v pátek německá reprezentantka Ivana Lesemann na koni Bolheim´s Pollux. Za ní pak skončily Nicola Grünthálová (Beauty 3) a Marie Hrudková (Pegas 12).

Ve Finále Pony Small Tour nenašla přemožitele dvojice Šárka Tůmová a Kara/Bacardia II a vyhrála tak všechny soutěže v této kategorii, druhá byla Michaela Klugarová s Leon 16 a třetí místo obsadila Kateřina Kučerová se Snipsy Chpisy.

Závodit se začalo v 9:00 a ve Zduchovicíh bude po celý den přítomna Česká televize, která záznam ze závodů odvysílá na svém sportovním kanálu ČT 4.

Kompletní výsledky naleznete na www. zavody-zduchovice.cz

20:15 HOD: Vítězství opakovala také Adéla Půlpánová ve finále Small Tour, Big Tour zajel nejrychleji z deseti bezchybných výkonů Kamil Papoušek.

Aktualizace 9. 6. 15:30 HOD: Vítězství v Pony Big Tour zopakovala Němka Ivana Lesemann, soutěž pro juniory a mladé jezdce zajela čistě a s výrazně nejrychlejším časem Maďarka Gabriella Bagyánszky.

18:45 HOD: Medium Tour vyhrál J. Štětina a Atomic-S.

16:45 HOD: Prvenství ze soutěže pro juniory a mladé jezdce si odváží slovenský jezdec Norbert Folkmer s koněm Wembley, ve Small Tour se dařilo nejlépe dvojici Barbora Hassová a Condé.

12:30 HOD: Pony Big Tour zvítězila německá reprezentantka Ivana Lesemann a Bolheim's, soutěž určenou dětem vyhrála Maďarka Luka Hardi s koněm Páholy.

Aktualizace 8. 6. 10:15 HOD: Dnešní Pony Small Tour zajela bez chyb a nejrychleji dvojice Šárka Tůmová a Kara/Bacardia.

18:20 HOD: Také v poslední soutěži zvítězil K. Papoušek, tentokrát s Bel Cantem Hradiště. Druhý byl J. Krakow a Acoestique B a třetí O. Zvára a Cento Lano Arcus.

Aktualizace 7. 6. 17:50 HOD: Ve dvoufázovém skákání 125/130 cm zvítězil K. Papoušek a sedmiletý hřebec Portos TS.

14:05 HOD: Small Tour vyhrála Adéla Půlpánová s Chantal.

Aktualizace 7. 6. 11:40 HOD: Vloženy výsledky prvních dvou soutěží.

Aktualizace 4. 6. 19:30 HOD: Vložen aktuální seznam jezdců.

Aktualizace 25. 5. 7:30 HOD: Maďaři pojedou na 20ti koních!

Maďarská jezdecká federace přihlásila výpravu čítající 20 koní na CSI Saint Norbert Zduchovice. Milujeme Balaton, Budapešť, papriky, klobásy, Keczkemét, guláš i čardáš! Tím se stává maďarská, převážně juniorská ekipa, druhým nejsilnějším týmem na letošním CSI!

Česká výprava s více než 100 přihlášenými koňmi je největší v historii CSI Saint Norbert Zduchovice.

Deset národních federací poslalo přihlášku. Třetí největší výprava dorazí ze Slovenska.

Aktualizace 22. 5. 17 HOD: Exotické složení startujících na CSI Saint Norbert Zduchovice!

Každý rok se ve startovní listině Zduchovického CSI, které se již po páté pravidelně koná v Jezdeckém areálu La-bohéme Zduchovice, objeví nějaké překvapení. Překvapením bylo jistě 30 koní z Maďarska v roce 2009 nebo 50 koní z Polska v roce minulém. Pokud bychom chtěli hledat nějakou senzaci nebo překvapení v letošním poli soutěžících - dosud ještě neuzavřeném, bylo by to jistě téměř exotické národnostní složení a počet zahraničních ekip, které již poslali přihlášku.

Zejména dvojice z Lotyšska, Finska, Egypta či Iránu působí ve startovní listině našeho Vhisegrádsko středoevropsky domácího CSI velmi zvláštně. Co do počtu soutěžících, zastupující deset přihlášených národních federací, je zatím startovní listina Zduchovického CSI přinejmenším zajímavá!

Seznam zúčastněných zemí:
Lotyšsko
Polsko
Maďarsko
Finsko
ČR
Rakousko
Slovensko
Irán
Egypt
Německo

Aktualizace 16. 5. 21:30 HOD: Závodů se zúčastní i předloňská vítězka Zuzana Zelinková, která přijede se svými tréninkovými svěřenkyněmi startujícími v soutěžích pro mladší kategorie.

Tisková zpráva:

Zuzana Zelinková a mistři republiky přijedou na CSI!
Do Zduchovic se chystá téměř kompletní sestava úřadujících mistrů republiky z loňského roku. Svoji účast potvrdila úřadující mistryně republiky v kategorii seniorů a vítězka GP Saint Norbert Zduchovice z roku 2010, reprezentantka Zuzana Zelinková, která svoji aktuální formu potvrdila výsledkem evropského formátu v rakouském Ebreichsdorfu, kde skončila v GP CSI3* na skvělém třetím místě, když si vítězství odvezla evropská parkurová superstar Jessica Kürten. Formu jako zvon má také vícemistr loňského skokového šampionátu České republiky Ondřej Zvára, který o víkendu předváděl s klisnou Carmen Arcus neskutečné výkony v italském San Giovanni in Marignano, kde se nejprve kvalifikoval do GP CSI3*, v níž pak absolvoval v obrovské konkurenci čistě první kolo a ve druhém po jednom shození skončil celkově čtrnáctý. Potvrzenou účastí Ondry Zváry se samozřejmě startovní listina Big tour CSI Saint Norbert Zduchovice vzhledem k jeho letošním výsledkům, například druhým místem z dubnového CSI Linz, velice zkvalitnila. Se svojí účastí ve Zduchovicích počítá také úřadující mistryně žen Nikola Bieliková, juniorská mistryně Adéla Půlpánová nebo mistryně v kategorii dětí Marie Hrudková.

Aktualizace 10. 5. 11:30 HOD: Jürgen Krakow potvrdil účast na CSI1* Zduchovice.

Rakouský a bývalý německý reprezentant, mistr Rakouska a vítěz CSIO Praha 2007 potvrdil svůj zájem zúčastnit se červnových CSI 1* SAINT NORBERT ZDUCHOVICE 2012.  Podle předběžných informací přijede se svými několika koňmi a klienty, které v současné době trénuje.

Původní článek:

CSI 1* Saint Norbert Zduchovice  jsou jedinými mezinárodními skokovými závody pořádanými v roce 2012 na území České republiky.

Stavitelem parkuru bude Martin Otto, jezdci a trenéry velmi kladně hodnocený stavitel (pocházející z týmu Olafa Petersona) je oblíbený zejména tím, že dokáže velmi citlivě přizpůsobit úroveň parkuru momentální situaci, místním podmínkám a kvalitě zúčastněnýchkoní a jezdců.


Více informací o CSI 1* Saint Norbert Zduchovice 2012 naleznete na tomto odkazu.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.