Šamorín oficiálním kandidátem pro Světové jezdecké hry 2022

Mezinárodní jezdecká federace oznámila oficiální kandidaturu amerického Lexingtonu a slovenského Šamorína na pořádání Světových jezdeckých her v roce 2022. „Jsme velmi rádi, že máme dva silné kandidáty," uvedl prezident FEI Ingmar De Vos. "Jak Kentucky, tak Šamorín už dnes disponují infrastrukturou na zorganizování těchto her, které jsou jednou z největších ve sportovním kalendáři.“ Aktualizace 16. 1. 17:45 HOD: Kentucky Horse Park se kandidatury na pořádání Světových jezdeckých her v roce 2022 vzdal. Více uvnitř.

ČTENÁŘI JEZDECTVÍ SE DEOZVĚDĚLI O KANDIDATUŘE ŠAMORÍNA JIŽ Z LISTOPADOVÉHO ČÍSLA!

KDO ČTE JEZDECTVÍ, JE ZKRÁTKA V OBRAZE:-)

 

Aktualizace 16. 1. 17:45 HOD: Kentucky Horse Park se kandidatury na pořádání Světových jezdeckých her v roce 2022 vzdal. "Nevíme, zda by pořádání Světových jezdeckých her v roce 2022 bylo pro náš areál ekonimicky únosné," prohlásili zástupci Kentucky Horse Park. Toto závdiště již Světové hry pořádalo a to v roce 2010, kdy se stalo prvním místem mimo Evropu, kde se hry uskutečnily. Park o rozloze téměř 500 hektarů navíc plánuje v blízké budoucnosti investovat 12 milionů dolarů do svého rozvoje. Šamorín tak zůstává jediným kandidátem pro Světové jezdecké hry v roce 2022.


Původní zpráva

 

„Poslední hry se uskutečnily v Normandii a přilákali půl milionu návštěvníků a 350 miliionu televizních diváků,“ dodal Ingmar de Vos.

Následující fází v procesu rozhodování o organizování Světových jezdeckých her v roce 2022 bude návštěva areálů začátkem roku 2017. V červnu by měli oba zájemci předložit kompletní kandidaturu. Ve třetím čtvrtletí 2017 pak budou mít kandidáti formální prezentace před hodnotící komisí FEI. Konečné rozhodnutí o přidělení her pak padne v listopadu 2017.

„Sme hrdí na to, že sme jeden z dvoch kandidátov, ktorí získali dôveru vedenia FEI na usporiadanie Svetových jazdeckých hier 2022. Síce x-bionic® sphere funguje iba tri roky, vďaka organizovaniu viacerých významných podujatí v uplynulých rokov máme bohaté skúsenosti. Sľubujeme, že pri prípravách o uchádzanie sa o toto svetové podujatie budeme pracovať s entuziazmom, vášňou a s ambíciami vytvoriť nezabudnuteľné podujatie pre celú jazdeckú komunitu,“ řekl autor myšlenky x-bionic® sphere Mario Hoffmann.

Světové jezdecké hry se konají každé čtyři roky v polovině olympijského cyklu a kombinují osm světových šampionátů v jedné události. První Světové jezdecké hry se konaly v roce 1990 ve Stockholmu, následně se pak konaly v Hague (1994), Římě (1998), Jerezu (2002), Cáchách (2006), Lexingtonu (2010) a Normandii (2014).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.