Světové jezdecké hry 2018 nakonec v Tryonu

Dva roky zbývají do zahájení Světových jezdeckých her v roce 2018. FEI minulý pátek oznámila, že v původně plánovaném Bromontu se kvůli finančním problémům pořadatelů hry neuskuteční a proto FEI hledá nové místo. Diskutováno již bylo mnoho míst včetně Lexingtonu, Wellingtonu, Tryonu či Cách. Ale všechna závodiště mají smlouvu se sponzorem Rolex. Sponzorem Světových jezdeckých her je však Longines. Aktualizace 3. 11. 19:55 HOD: Světové jezdecké hry se nakonec budou konat v Tryonu. Více uvnitř.

Aktualizace 3. 11. 19:55 HOD: Světové jezdecké hry se v roce 2018 uskuteční v americkém Tryonu od 10. do 23. září. FEI tak ponechá Světové hry pro rok 2018 v Severní Americe. Původní datum (12. - 26. srpna) muselo být po dvou vědeckých studiích změněno hlavně kvůli lepšímu počasí, které je v září pro Tryon příznačné.

Tryon International Equestrian Center založil Mark Bellissimo v Mill Spring v Severní Karolíně. Rozkládá se na 650 hektarech na předhůří Blue Mountains. Areál disponuje 1200 pevnými boxy a 12 kolbišti včetně uměle osvětlené hlavní arény pro 12000 diváků. V okolí je trať na cross-country a také jezdeckou vytrvalost.

 

Aktualizace 7. 9. 23:13 HOD: Ve hře zůstavají Tryon a Šamorín. Jak informuje horses.nl, rozhodnutí by mělo padnout 20. 9. na zasedání FEI.

Aktualizace 1. 8. 11:40 HOD: Podle švýcarského serveru Pferdewoche již nemá zájem pořádat WEG pořadatel z roku 2010 Lexington (Kentucky, USA). Finanční riziko je příliš vysoké a lhůta pro optimální organizaci příliš krátká. Lexington se bude připravovat na kandidaturu pro rok 2022. V úvahu tak stále připadají Cáchy, Šamorín a Magna Racino.

 

Původní zpráva

Jedním z potenciálních kandidátů na pořádání se tak jeví slovenský Šamorín. Areál vzdálený 25 kilometrů od Bratislavy již pořádal Longines Mistrovství světa ve vytrvalosti a v roce 2017 plánuje uspořádat mistrovství Evropy mladých jezdců. V roce 2016 se zde také konají závody CDI3* a mnoho dalších mezinárodních závodů.

Obrovský sportovní komplex, pokrývající více než 40 hektarů, byl postaven teprve před rokem. Investice do jeho výstavby dosáhla částky sto milionů eur.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.