Šampion LGCT 2017 hřebec Emerald ukončí sportovní kariéru

Po dlouhé a úspěšné sportovní kariéře odejde do zaslouženého důchodu 15letý hřebec Emerald van’t Ruytershof (Diamant de Semilly x Carthago). S Harrie Smoldersem v sedle se Emerald stal vice šampionem finále Světového poháru v roce 2016 v Göteborgu a také finalistou na olympijských hrách v Rio de Janeiru.

Mezi jeho další úspěchy patří například vítězství v CSI5* Grand Prix v Bordeaux v roce 2018, LGCT GP v Chantilly 2017 nebo soutěž Světového poháru ve Washingtonu v roce 2015. Dvojice se rovněž účastnila za Nizozemsko Poháru národů v Rotterdamu v roce 2016, Falsterbu 2015, Cáchách a Gijonu v roce 2013.

V sérii Global Champions vydělal hřebec Emerald 353.585 eur a pomohl Harrie Smoldersovi v roce 2017 k titulu jak mezi jednotlivci, tak s týmem Montreal Diamonds v týmovém šampionátu.

Emerald van’t Ruytershof se již také prosadil jako plemenný hřebec a jeho potomci se účastní závodů nejvyšší úrovně. Igor (Emerald x Nabab de Reve) s Jos Verlooyem v sedle závodil za belgický tým na Světových jezdeckých hrách v Tryonu 2018. Mezi jeho další nejznámější potomky pak patří Jeunesse van’t Paradijs, Imerald van’t Voorhof, Sea Coast Kira…

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.