Saut Hermès 2016 - Grand Prix pro Abdelkebir Ouaddara

Přímo v srdci Paříže, v nádherných kulisách Grand Palais, se ve dnech 18. - 20. března uskuteční již po sedmé závody CSI5* Saut Hermès. Tyto závody si nenechají ujít nejlepší jezdci světa v čele se světovou jedničkou Simonem Delestrem, Scottem Brashem, Penelope Leprevost...  Aktualizace 21. 3. 7:00 HOD: V neděli byla na programu hlavní soutěž, Grand Prix Hermes. Ohlédnutí za celým dnem najdete v článku.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Neděle

21. 3. 7:00 HOD: První nedělní soutěží byla Prix de la Ville de Paris, dvoufázové skákání o výšce překážek do 150 cm. Po druhé v těchto závodech si pro vítězství dojel Romain Duguet v sedle Otello du Soleil.

Následující soutěž byla pro jezdce do 25 let, Les Talents Hermes, která se jela jako dvoukolová s dvěma jezdci v týmu. Po prvním kole zajeli čistě pouze dva týmy, Irska a Velké Británie. Ve druhém kole opět oba jezdci Velké Británie dokončili bez chyby, zato však druhý irský jezdec Michael Duffy dvakrát chyboval. Z vítězství se tak radovala anglická dvojice Millie Allen a Emma O'Dwyer.

Vrcholem celých závodů Saut Hermes byla soutěž Grand Prix Hermes CSI5*. Celkem 16 dvojic se kvalifikovalo čistým základním parkurem do rozeskakování. V něm doslova ulétnul Maročan Abdelkebir Ouaddar se svým 12 letým hřebcem Quickly de Kreisker. Do rozeskakování vstupoval jako poslední a stal se jediným jezdcem, který pokořil hranici 37 sekund. "Můj kůň mě již dal ten nejlepší dárek, když jsme se společně kvalifikovali na olympijské hry. Dnes mě opět věnoval hodně vítězstvím v Grand Prix Hermes před skvělým publikem! Na druhém místě s více jak dvousekundovou ztrátou se umístila bývalá světová jednička Scott Brash s Hello Forever, na třetím pak německý jezdec Christian Ahlmann v sedle Epleaser van't Heike.

 

Sobota

20. 3. 9:00 HOD: V sobotu se nejvíce dařilo francouzským jezdcům. Nejprve soutěž pro mladé jezdce do 25 let vyhrál Titouan Schumacher.

Druhou soutěží byla CSI5* Prix GL Events na výšce 150 cm. V nejrychlejším čase ji dokončil Kevin Staut s Ayade de Septon et HDC, když druhého v pořadí Jak Towella porazil téměř o tři sekundy. Na třetím místě se umístil vítěz úvodní soutěže z pátku, Pius Schwizer.

Vrcholem dne byla soutěž smíšených dvojic složená z jednoho jezdce a jedné jezdkyně. Dvojice určil los a následně se soutěžilo ve dvou kolech na výšce 160 cm. Po prvním kole zajeli čistě pouze dvě dvojice, Jessica Mendosa s Rogerem-Yves Bostem a Anna Julia Kontio s Romain Duguetem. Ve druhém kole však Roger-Yves Bost chyboval, zatímco druhá dvojice nikoliv a tak se z vítězství radovali Anna Julia Kontio s Romain Duguetem.

Pátek

19. 3. 12:00 HOD: Prestižní závody Saut Hermes odstartovali v pátek dvoufázovou soutěží do 145 cm. Čtvrnáct dvojic dokázalo absolvovat obě fáze čistě, ale nikdo nepřekonal čas švýcarského jezdce Pius Schwizera v sedle Leonard de la Ferme CH. Na druhém místě se umístil Patrice Delaveau s hřebcem Carinjo HDC a na třetím anglická jezdkyně Laura Renwick s MHS Washington.

Nejvyšší soutěží dne pod nádhernou skleněnou střechou Grand Palais byla soutěž na čas Prix Hermès Sellier o výšce překážek do 150 cm. Hned 20 z 37 startujících dokázalo překonat parkur čistě. Stejně jako minulý rok soutěž nejrychleji absolvoval irský jezdec Bertram Allen s sedle Romanova. Na druhém místě s více jak dvou sekundovou ztrátou dokončil Jeroen Dubbeldam s Carusso LS La Silla a na třetím Jessica Mendoza se Spirit T.

Betram Allen a Romanov.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.